2011. május 4., szerda

Némó torta

Ennek a bejegyzésnek akár "Némó születése" is lehetne a címe... ugyanis végre nem felejtettem el fázisfotókat készíteni :)) igaz az éjszakai-hajnali fényviszonyok nem a legalkalmasabbak fotózáshoz... nézzétek el nekem, de úgysem az a lényeg.
Ismét meg kell említsem Farkas Vili tanfolyamát (csinálom ám a reklámot :))) ahol a rengeteg hasznos dolog mellett elhangzott Vili szájából egy nagyon LOGIKUS mondat... valahogy így: "Tortafaragásnál mindig nézzük meg az alapformát és egyszerűsítsük le arra... ne akarjunk kezeket, lábakat bonyolult dolgokat faragni..." és bizony megfogadtam a tanácsát... régen órákat szöszmötöltem a forma kifaragásával... hogy miért??? mert minden bonyolult részletét megfaragtam... Amikor azonban kést ragadtam Némó urasághoz eszembe jutottak Vili szavai... Néztem, néztem a képeket... és azt láttam, hogy a hal valójában egy csepp forma!!!!
Kifaragtam...,
burkoltam...,
pikk és pakk készen voltam... azaz lettem volna... :) DE...
amikor nézegettem a neten a mások által kreált Némókat szembe tűnt, hogy begyúrt anyaggal nagyon "mű" az egész... tehát én airbrushal szerettem volna megfújni... !!! hmmm... :)))))))))
Ismét el kellene menjek Pap Lacihoz, vagy rendezni egy airbrush tapasztalat cserés találkozót... de mintha nem lenne barátom ez a pisztoly... :) (valójában először egy lüszter por, majd a fehér festék ülepedett le, azóta már egy kedves -neve elhallgatását kérő :))- tortás barátom szétszedte, takarította, összerakta... mégis... néha köp egyet, vagy csak szórja szórja a festéket... :(... ) Na mindegy... ez ismét egy kis kitérő volt... :) mert ennél a tortánál nem ezek okozták a nehézséget... hanem a fekete rész!!!! Az az iciri-piciri vékony csíkocska ami elválasztja a narancssárgát a fehértől!!!!!!! Ötlet??? Először én bizony megfújtam... ha a nagyoknak működik, én miért ne tudnám megcsinálni alapon... hmm.... naív voltam... :( persze hogy fekete lett a fehér és a narancssárga rész is... próbáltam menteni a menthetetlent... de újabb kudarc ért... tényleg menthetetlen volt... így leszedtem a burkolást és újra borítottam... Nem adtam fel... Elárulom a titkom... remélem nem nevettek ki... :))))))))) szóval megfújtam a narancssárgát (15 csepp citromsárga festékhez adtam 1 csepp pirosat) ecsettel megfestettem a fekete vonalat, viszont az airbrush ugye szórja a festéket, így a fehér részre is jutott a narancssárgából... na az volt az a rész ahonnan vizes ecsettel "lemostam" a festéket... :) De működött és -szerintem- szép lett... Talán még a kitakarásos módszert kipróbálhattam volna... majd legközelebb!!!
 Remélem, hogy az ünnepelt szereti az édes halat, mégha bohóchal is... :))))

12 megjegyzés:

  1. Szépséges-bohóchalas!!! Naná, hogy szép lett! Azért aribrush-sal tényleg mennyivel jobban mutat, mint a darabokból összerakott burkolással.
    ...bár ahogy olvasom, ezzel az aribrushal tényleg meg kell barátkozni.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép lett a halacskád!!!:)
    Ügyes vagy és kitartó, és ez látszik is minden alkotáson:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon aranyos lett, nem is lenne szivem megenni :)) Tényleg jó ez az airbrush, nekem is be kéne már szerezni egyet, olyan szépeket lehet vele alkotni, és a szineket is könnyebb kikeverni, mint megfelelő színűre gyúrni a fondant, nem?

    VálaszTörlés
  4. Ezt én ettem meg,finom volt :-)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép lett,és tényleg nagyon kitartó vagy,de mennyire megérte,hogy a végén ilyen gyönyörűségeset alkottál!

    VálaszTörlés
  6. Hú, nem tudok betelni vele!
    Nagyon, nagyon szép lett, akár a meséből ugrott volna ki! Gyönyörű.
    Még csodálom egy kicsit :-)
    Puszi!
    Ildikó

    VálaszTörlés
  7. Most is ( mint mindig) nagyon szépet alkottál! Ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  8. Szia!Nagyon tetszik ez a tortád is,egy kis segítségre lenne szükségem,hol lehet ilyen airbrush gépet venni???köszönöm!!!Éva

    VálaszTörlés
  9. Juuuuj... :)) Nagyon nagyon örülök, hogy ennyien írtatok! Köszönöm a szép szavakat! Nagyon kedves tőletek, hogy hozzászóltatok a tortámhoz! :)
    Éva! Én Pap Lacinál vettem az airbrusht és tartozékait. Csak ajánlani tudom, kedves, segítőkész és mindig tudja és megoldja a problémát... Kattints a nevére a bejegyzésemben és nézz körbe az oldalán! Nekem AD340-em van. Egyébként modell boltokban is lehet airbrusht venni...
    Gabi, Mimi! Bizony össze kell barátkozni vele... nem könnyű kiismerni, gyakorolni, gyakorolni és gyakorolni kell... azaz kellene, de időből még mindig kevesem van... :))
    Kedves "Zoltán"! :)) Húúúú... Megnyugodtam hogy ízlett a halacska... féltem ám nagyon Neked tortát készíteni... :))

    VálaszTörlés
  10. Szerintem is szuper lett! Remélem engem is hamarosan összehoz a "sors" egy airbush géppel...

    VálaszTörlés