Én ezt Cmc-s K2-ből, vagy marcipánból szoktam készíteni, de tragantból, vagy mexikói pastaból talán még szebben el lehet készíteni. Első lépésként gyúrjuk át az anyagot amiből készítjük a virágot. Majd vegyünk le egy kisebb gombócnak valót,
majd alakítsuk ki a rózsa közepét...
Következnek a szirmok. Ehhez ugyancsak gombóccal indítunk, amit szétlapítunk a tenyerünkben...
majd az egyik végét az ujjaink segítségével elvékonyítjuk...
Mindenhol azt hallom/látom, hogy akkor szép a rózsa ha minél vékonyabb a szirma... ezzel nem értek egyet teljesen, mivel az igazi rózsa szirma sem hajszál vékony... de azért én is vékonyítom amíg csak lehet. Helyezzük rá az elnyújtott gombócunkra az első szirmot úgy, hogy az teljesen körbe ölelje azt, egy kicsi lyukat hagyva a közepén...
Majd az előzőhöz hasonlóan elkészítjük a többi szirmot is. A másodikat az első szirom oldalához ragasztjuk vízzel...
a harmadikat pedig a második szirommal szembe... (remélem érthető)
A negyedik szirom közepe a második és harmadik találkozásához, úgy hogy csak az egyik szélét ragasztjuk oda a sziromnak. A következő szirmot az előző szirom lezáratlan végéhez (a szirom alá) helyezzük...
így folytatjuk, míg azt nem látjuk, hogy kész a rózsa.
Az aljánál összenyomjuk és levágjuk a felesleget...
És kész a rózsa! Itt már azért jobbak a fényviszonyok... :)Mutatom a legutóbbi rózsás tortáimat:
... még mindig nem gondolnám hogy én vagyok a legalkalmasabb személy a rózsakészítés bemutatására... de a kéréseknek eleget tettem. Az pedig csak ráadás ha vki talál segítséget ebben a bejegyzésben. Nagy álmom egy nagy virágcsokros torta... orchideával, fréziával, kálával... sok sok különböző virággal, de ezeket a szépségeket részenként kell szárítani és virágdrótot használni... magyarul bonyolultabb... de ígérem egyszer ez a torta is elkészül!! :))
Nagyon szépek a rózsáid.
VálaszTörlésFoarte frumosi trandafirii tai.
VálaszTörlésMintha élő rózsák lennének!
VálaszTörlésNagyon jó a kézügyességed :)