2011. június 8., szerda

Ballagásra torta

Nem árulok el nagy titkot... Ballagásra készítettem ezt a tortát! Nagy dilemmában voltam ezzel is... Ugyanis -beismerem- hajlamos vagyok túlzásokba esni... :)) egy virágos tortánál pedig nagyon könnyen túlzásokba lehet esni... Igaz a mondás a kevesebb néha több! Ezért nem készítettem túl sok rózsát és figyeltem a szín választásra is, amit a tarisznya piros fehér színei meg is határoztak! Készítettem egyébként még 2 kálát és szegfűket is... De egyrészről túlságosan sok lett volna a tortára, másrészről nem sikeredtek most vmi szépre... Hiába a nyár hátránya hogy nem szárad a K2, türelmem pedig már nem volt elölről kezdeni tragantból vagy Cmc poros K2-vel. Ilyenkor szoktam egyébként még bevetni a mexikói pasztát... De átalakítás miatt az összes tortás kellékem dobozok rengetegében várakozott... Pedig a képzeletemben gyönyörű sok különböző virágos csokrot álmodtam a tortára...
A tarisznyát marcipános K2-ből készítettem! A marcipánt állagjavítóként és színezőként választottam. Fele fele arányban kevertem. A díszítésére vmi népiesebb motívumot szerettem volna... Szerencsémre megtaláltam ezt a szilikonos mintaformámat és ezt a 'szebbik' számkiszúrómat is. Ezek használatával gyorsan és egyszerűen elkészült a torta... a gyorsaság most jól jött, mivel másik két torta is készült a hétvégén... Egyébként az esküvői tortám óta egyre jobban tetszenek ezek a virágos torták is! Ezekben is ugyanúgy ott a lehetőség hogy szép legyen a végeredmény... csak talán jobban kell vigyázni, hogy abba a bizonyos 'túlzásba' ne essünk bele...
Az ízesítés fekete erdő volt, ehhez készítettem egy kakaós piskótát (vizes piskóta 6tojásból), a krémnél viszont kicsit változtattam...

Hozzávalók:
7dl meggybefőtt
4dl meggylé (befőtt leve (általában 3dl) + 1dl víz )
1cs vaníliás pudingpor
5ek cukor
4dl tejszínhab (Hullala)
1ek étkezési zselatin
1dl víz

A meggylében elkevertem a pudingport és a cukrot... majd pudingot főztem belőle. A keményebb meggyből kiválogattam párat... félretettem. A maradékot a meleg pudingba forgattam. A vízben elkevertem a zselatint és felmelegítettem. Amíg hűlt elkészítettem a tejszínhabot, amihez hozzákevertem a kihűlt (de még folyós) zselatint. Mindkét krémet habzsákba töltöttem és körkörösen, a krémeket váltva betöltöttem a piskótát. ( A krém alá, a piskótára kentem a házi meggy lekváromból.) Végezetül a félretett meggyeket a tejszínhabos részbe nyomkodtam. A piskóta egyébként szépen megsült, így viszonylag vékonyra tudtam szelni... 4 felé.

Ahogy készen lettem már tettem is összeérni a hűtőbe és kezdtem a faragását a másik két tortámnak!!!... egy yacht-nak és Némónak (ismét)... :)))

6 megjegyzés:

  1. Nagyon jól tetted, hgoy itt abbahagytad a díszítést, épp elég lett így is. Szép:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép, és egyetértek, pont elég a díszítés :-)
    A yahtot várom, kíváncsivá tettél!
    Puszi!
    Ildikó

    VálaszTörlés
  3. Imádom a virágos tortákat, nekem ezek a kedvenceim! Nagyon ismerős, hogy milyen könnyen túlzásba lehet esni a díszítéskor (nekem rendszerint sikerül is...)!
    Ez a torta nagyon helyes lett, a tarisznyára is annyira jól passzol ez a minta! (mindezt átalakítás kellős közepén, le a kalappal!)

    VálaszTörlés
  4. Olyan szép lett ez a tortád, a díszítés ötletes, és tényleg sikerült időben leállnod! A tarisznyán jól mutat a minta, a rózsák csodásak lettek! Ügyes vagy nagyon :)

    VálaszTörlés