2011. június 29., szerda

Kenu torta

Szeged nemcsak a napfény, hanem a kajak kenu városa is! Lyánykoromban :) én is lejártam evezni... na, nem mintha látszana belőle bármi is a karomon... és a hátam sem nőtt meg tőle... :)) Mindenesetre ennek a tortának is nagyon örültem... Eredetileg a kérés úgy hangzott, hogy másnapra kellene egy evező formájú torta... Hmmm... 20 személyre lenne vagy 1,5 méter a torta, mert ugye vékony is és nyél is tartozik hozzá... és csak 1 napom volt a torta megalkotására...
Módosítottuk az elképzeléseket (szerencsére teljesen szabad kezet kaptam, így nem kellett nagyon aggódjak hogy mit hogyan készítsek...). 3D-s kenuban is gondolkodtam faragott piskótából, de inkább a biztosat választottam a bizonytalan helyett... :)
Cmc-s K2-ből formáztam a kenut. Az ülőkék alá tartóelemeket tettem,
majd famintázóra nyomtam az ülőkéket és barnára fújtam airbrushal. A piros színhez is pisztolyt használtam, a nevet és a zászlót pedig fogpiszkálóval festettem fel (a "0"-ás ecset is túlságosan nagy volt...). Az evezőhöz méretre vágtam egy saslik pálcát, amit körbe kentem vízzel, majd megformáltam az evezőt. Ehhez is használtam a famintázót és ezt is airbrushal 'barnítottam'. 
Készítettem egy 20főre kalibrált piskótát, amit 70%-os étcsokiból és 1/3 rész tejcsokiból készült trüffel krémmel töltöttem. Ismét ez lett a víz, amit kékre gyúrt K2-ből airbrush segítségével próbáltam élethűbbé tenni. Torta kész, fotók lekattintva, buli utáni takarítás és 1,5 óra alvás 5 éjszaka kihagyása után... :) Félre ne értsetek nem panaszkodok, inkább azt próbálom megosztani, hogy annyira szeretek tortázni, hogy 5 estét kihagyok az alvásból! És ez tényleg így igaz!!! :)))

11 megjegyzés:

  1. Klassz lett nagyon! Te figyu! Nem tudnál néha világosban fotózni? Most is tiszta homály meg sötét a kép, pedig úgy megnézném rendesen. :)

    VálaszTörlés
  2. Mummy, egyáltalán ne aggódj, nem látszik a tortákon a "nemalvás", megint nagyon jó lett, a víz különösen tetszik, szép lett a szőke Tiszánk. Azért aludj is!

    VálaszTörlés
  3. Szépséges........úgy látszik vizi hétvége volt:)

    VálaszTörlés
  4. Vártam már nagyon, hogy feltedd, mert kíváncsi voltam rá. Nagyon jó lett, tetszik! Gratulálok hozzá! ;-)
    a nem alvásról én is tudnék mesélni... ;-)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó lett Andi! Ügyes vagy! :) Erről a tortáról eszembe jutottak a rafting túra élményeim!!! :)
    Azért pihenj is, arra is jusson idő!

    VálaszTörlés
  6. Szeged igazi kajak-kenus város! (bár néha kevés hangsúlyt fektetnek erre)
    Szerintem nagyon "kajak lett" a kenu! :)
    Tényleg igazi torta-mániás vagy! Hű, én azért kb. a harmadik éjszaka után kidőltem volna a csatasorból...

    VálaszTörlés
  7. Nézz be hozzám kérlek , van egy díjam számodra!

    VálaszTörlés
  8. Először néztem körül nálad,de nem bántam meg,hogy elidőztem.Nagyon nagy élvezet itt nézelődni.Visszajáró vendéged leszek :) Minden tortádhoz gratulálok :)Nagyon szépek

    VálaszTörlés
  9. Nagyon szép! Nézz be hozzám, vár valami:)

    VálaszTörlés