2011. június 9., csütörtök

Yacht torta / Yacht cake

Mutatom a yacht tortát!
Barátnőm egy kicsi tortát kért... a 40fős buliba...
Hááát... nem lett vmi kicsi... de mondanom sem kell, hogy torta ide vagy oda... barátnőmnek volt igaza... nem ez volt a fő kalória forrás... :))))

A torta aljához tepsiben sütöttem a piskótát, a yachthoz pedig egy kisebb formát használtam... természetesen a faragható piskótámat sütöttem. Az alsó rész epercsokis krém rengeteg házi eperrel... :)  A felső pedig eperkrém szintén telepakolva eperrel... :))
A yacht nagyját még a töltelék előtt megfaragtam... majd krémestől finomítottam a részleteken.
Először az alját burkoltam (vékonyan K2-vel), majd kék Wilton gél festékkel színezett K2-ből készítettem a hullámzó vizet.
Fehérrel burkoltam a yachtot, majd elkészítettem a részleteket. Kaptam egy képet az áhított hajóról... igyekeztem ahhoz igazodni... A létrát, a tetőt és ... azt a vmit a tetőn (talán radar... nem értek az ilyesmihez...) mexikói pastából készítettem (megtaláltam az egyik doboz alján) Szépen és gyorsan kiszáradt... A mexikói pasta gumisabb, talán emiatt egy kicsit könnyebben kezelhető, mint a Cmc-s K2... (az sokkal szárazabb...) végeredményt nézve azonban ugyanaz a két anyag (és ha a mexikói árát nézem, máris a CMC-nél a helyzetelőny!!!)!
Sokat gondolkodtam a korláton... sok mindent ki is próbáltam... semmi sem maradt meg, száradt ki, illett a hajóhoz... stb. :(( Ekkor jött mentőötletként, hogy kipróbálom glazúrral!!! És sikerült!!!! :))
Ilyen lett a végeredmény.
A tortavágás idejére már mindenki telítődött kellő mennyiségű folyékony kalóriával... uh. sokan még a kóstolásig sem jutottak el :(( Én azonban helyettük is ettem belőle!!!! :))))

7 megjegyzés:

  1. Nagyon jól sikerűlt! nekem nagon bejön :)

    VálaszTörlés
  2. Eszméletlenül jó!!
    Nagyon tetszik!
    Ügyes vagy!
    Ildikó

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik (ez is)! Kíváncsi vagyok erre a mexikói pasztára! A glazúrral nagyon jól megoldottad a korlátot, nekem ez tutira nem jutott volna eszembe...
    Biztos nagyon fincsi is volt! Lehet, hogy mindenféle folyékony kalóriák bevitele előtt, még előételként kellett volna tortát szegni! :)

    VálaszTörlés
  4. Koszonom szepen! :) Gabi! Igazad van! A tortaval kellett volna kezdeni... Akkor a folyékony kaloriaval is tovabb birtuk volna... ;)) mexikói pastat Londonból rendeltem, de szerintem mo-on is beszerezhető... Ha jol emlekszem 3,5 font kornyeke volt 250gr... nagyon drága!...

    VálaszTörlés
  5. Kérlek nézz be hozzám, szeretnék neked adni valamit..:)

    VálaszTörlés