2012. július 23., hétfő

London busz torta és a többiek! ;)

Most aztán tényleg nem tudom, hol kezdjem... Talán a legfontosabb, hogy bocsánatot kérjek mindazoktól, akik szerették a blogomat és keresték az elmúlt hónapokban! Nagyon jól esett minden megkeresés... az meg pláne, hogy bebizonyosodott vannak igaz barátok is! Rájöttem, hogy egyáltalán nem kell mindenkinek megfeleljek... Mindannyian mások vagyunk... lehet vannak olyanok, akikkel  több közös pontunk is van, de vannak akikkel csak EGY... A TORTÁK IRÁNTI SZERELEM!!!! És ennyi is bőven elég! Mindenki egyedit, különlegeset alkot... minden tortánál egy újabb csoda születik!!! Amíg ezt tisztelni tudjuk másoknál is, addig meg van az a kellő szakmai alázatunk, amitől emberek maradunk!!! Mindig lesz szebb, jobb precízebb torta az enyémnél, de eszem ágába sincs versenyre kelni... azt mutatom, amit én tudok... és a legnagyobb alázattal "like"-olom mások képeit!!! Mindegy, hogy fehér az alkotó bőrszíne, vagy fekete, 'szegfűt', vagy 'narancsot' pingál a tortára, nem érdekel milyen Istenben hisz, vagy hogy közel, vagy távol lakik tőlem... Összeköt minket a tortázás!!!! Elmondhatatlan az örömöm, hogy meghoztam a döntést: újra indítom a blogom!!!!! :) Mintha visszakaptam volna a karom, szívem, bármim... És ha pozitívan állok a dolgokhoz, elmondhatom, hogy ráadásként még sok sok tapasztalattal is gazdagodtam!!!! ;))) Igaz a mondás, hogy "Akkor jössz csak rá mennyire fontosak a dolgok az életedben, miután elveszíted azokat"... Jelentem soha többé ki nem adom a kezemből Mammy Sütödéjét!!!! Itt vagyok és itt is maradok!!!! Határtalan szeretettel várok mindenkit, akit érdekelnek a tortáim, vagy csak olvasgatná tortás sztorikat! :) Ugyanúgy elérhető vagyok ha kérdés lenne, segítség kellene, amit tudok szívesen megosztom bárkivel!!! Sőt várom az ötleteket, amikor én szorulok segítségre :)... Na, de nem Mammy élete a blogom címe, úgyhogy inkább a lényegről, a tortákról írnék... :)

Rejtegetek egy tortát, amit pár hete készítettem! :) Bár most nem 'brekegtek' békák a konyhámban, és a polcok sem szakadtak le a falról... :) mégis kalandos éjszakám volt! Amióta elvégeztem a jobb agyféltekés rajztanfolyamot, valami megváltozott... Miközben bőszen rajzolgattam a fekvő nyolcasokat, Hajni barátnőm határozottan állította: "most kapcsoljuk össze a jobb és a bal féltekét... figyeld majd a változást..." Bevallom kissé szkeptikusan vártam a "csodát"... de nem jött... Nem lettem Einstein, nem találtam fel az öregedés ellenszerét, de még a rajzaimat sem tudtam 5 perc alatt elkészíteni... Aztán jött egy torta... éjszakai műszakra hangolva, vacsora, fürdetés, esti mese, altatás után felkészültem a hajnalig tartó tortadíszítéshez... legnagyobb meglepetésemre 2 óra alatt végeztem!!!!! Gondoltam szerencsém volt... de azóta mintha tényleg "csoda" történne... sokkal kevesebb idő kell egy-egy torta elkészítéséhez!!! ... Aztán eljött az a bizonyos "pár héttel ezelőtti nap". Mintha mindenki egy azon napon született volna!!! :) Jobbnál jobb tortaötletekkel kerestek meg, mindet ugyanarra a hétvégére! :)) A 4. tortánál már cetliztem, a 6. tortánál viszont meghúztam a határt... pláne mert mindet 3D-ben kérték!

A lista a következő volt:
-London busz torta (vanília krém, erdei gyümölcsökkel)
-Wartburg kombi torta virágos ládákkal a tetején (bazsalikom krém, eperrel -erről később még írok)
-Ninjago torta (csoki krém)
-X Box (csoki krém)
-Dínó torta (vanília krém eperrel)
-Fényképezőgép (csoki krém)

Facebook-on már mutattam pár "végeredményt" közülük, de a London buszos tortám erre az alkalomra szántam!
Autó tortánál mindig a gravitációval volt gondom... merthogy a 3-5 kilós autót nem tartja meg 4 'Michelin' guminak álcázott K2/tragant/marcipán... Eddig ezt elfogadtam, most azonban villanyoztak az agyféltekéim :))) és karton papírból emelvényt építettem a busz alá! Sőt a busz emeletére is egyből tudtam az egyszerű megoldást (pláne, hogy a felső szint bal eleje és hátulja 'lóg' a levegőben!!!) Fázis fotókat -még- nem készítettem. Külön burkoltam az emeletet, miután egymásra tettem egy csík K2-vel takartam az illesztést!
 

Időben elkészültem az összes tortával! :) Kettőt azonban még kiemelnék a sorból... Az egyik a fényképező torta, ami konkrétan egy Nikon D800 D7000-es vázban... :) Ezt Fuisz Márió fotóművész kiállítás megnyitójára készítettem! Csak ajánlani tudom blogját: fuiszmario.blogspot.hu

fuiszmario.blogspot.hu

Fentebb említettem, hogy a Wartburg torta bazsalikomos krémmel volt töltve!
Eszméletlenül finom! Szenzációs!!! Nagyon szeretem, ha evéskor sok különböző ízt érzek egyszerre... (kissé bizarr, de moziban a popcornos dobozba öntök egy csomag mazsolás Milka drazsét... "Lucky Strike"-ként keveredik a sós és édes aránya minden egyes falatnál... ). Szóval ez a bazsalikom egy nagyon kifinomult ízlelőbimbókkal rendelkező ismerősömtől származik!!! A lényege, hogy a kész krémbe apróra darabolt friss bazsalikomot szórunk! Játszadozhatunk, hogy mikor adjuk a krémhez. Melegnél az egész krém kap egy leheletnyi bazsalikom ízt, míg ha kihűlt krémhez keverjük, sokkal intenzívebb marad az íze, nem keveredik a krémmel. Konkrétan előlép a "mozi" effektus és két különböző ízt érezhetünk egyszerre! Próbáljátok ki egy kis maradék krémmel, hátha Ti is megszeretitek! ;)


A többi torta ilyen lett:
 Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem! ;) Hamarosan folyt.köv.! :))))


2 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy újra itt vagy!!! Jó döntés! Puszi!

    VálaszTörlés
  2. Sziaaa!

    Imádtuk a London buszt :D mind elfogyott, egy falat sem maradt belőle :)))) Márk fiacskám mosolya a bizonyíték, amikor meglátta a tortáját mennyire eszméletlenül jól sikerült!
    Köszömjök!

    VálaszTörlés