2012. szeptember 13., csütörtök

Vitces esküvői torta, Funny wedding cake :))))

Hááát... még ilyen tortám se nem volt sosem... :) Ilyen menyasszonnyal se nem találkoztam sosem... :) És még ilyen lagziban se nem voltam sosem... :) ... Ééééés még ilyen segítségem se nem volt ám sosem!!!!! :))))

A torta: 150 szeletes TOPSY TURVY torta, teli személyes és vicces elemekkel...

A menyasszony: Nagyon boldog ara, aki egyedül kitalálta, megtervezte az egész tortát... hogy a vőlegénye soha, semmikor ne tudjon meg egyetlen apró részletet se az esküvői tortáról... Sose lássa/hallja a terveket és sose lássa a már kész tortát!!! Ugyanis csakis a férjének szánta meglepetésnek!!! :))

A lagzi: Előjáróban csak annyit, hogy... hogy is mondjam... zavarban voltunk (a kedves, aranyos, ügyes, okos, kreatív... segítőmmel) hogy hova is nézzünk... vagy inkább, hogy hova ne nézzünk... vagy hogy hova illik nézni... hmmm... hááát néha néha, ááá inkább elég gyakran zavarban voltunk a hiányos öltözetű (elsősorban) férfiak társaságában... :D

Éééééés... ééééés... A SEGÍTŐM: Hihetetlenül tehetséges, okos, kreatív tortás hölgy, aki mosolyogva járta meg velem a poklot és mosolyogva zsebelte be velem az elismerést! Akire felnézek, akit tisztelek és akit nagyon nagyon megszerettem a torta készítése közben! Elfogadtam amikor noszogatott, hogy ne vesszek el a részletekben (mert erre ám nagyon de nagyon képes vagyok... :( , együtt sírtam vele... :) a röhögéstől, amikor 3 nap nem alvás után már mindenen nevettünk, azaz sírtunk... vagyis mindkettő... :)))) Akivel megtiszteltetés volt együtt dolgozni (a mai napig nem tudom, hogy miért vállalta el...) és akinek sok sok köszönettel tartozok, hogy segített!!! Lestem minden egyes mozdulatát, mert minden pillanatban tanulni lehetett Tőle!!! Ő, Bitóné Szilvi, Szilvácska, alias a Tortagyáros!!!!! :)

A történet: Volt egyszer egy szerelmes ifjú, ki megkérte hercegnője kezét. A menyecske nagy örömében felhívta házi cukrászát, hogy esküvői tortát kérjen... mivel vicces pár vicces esküvőjéről szól a történet, úgy dukált, hogy a torta is vicces legyen... :) Régóta szerettem volna topsy turvy-t készíteni, így őszintén örültem, amikor egy ferde, éppen szétcsúszni készülő tortahalomról beszélt a menyasszony. Majd fokoztuk az esküvői meghívóról lopott ötlettel, amin a menyasszony peca bottal a kezében halássza ki a menekülő vőlegényt... :) Mivel a menyasszony haja a bábukon szőke volt, a vőlegényé pedig barna... az én házasulandóimnál pedig fordítottak voltak a hajszínek... így (fogalmam sincsen hogyan) de meggyőzött a menyasszony, hogy gyártsam le én a figurákat... !!! Egyébként a torta minden apró eleme személyes emléket elevenít fel! Szeretem az ilyen tortákat... de még inkább az ilyen párokat!!!! Rengeteg közös emlékük van, rengeteg jelképpel... a felét sem tudtam felpakolni a tortára ezek közül... Amikor kósza ötlettől vezérelve felhívtam a menyasszonyt, hogy tudja-e melyik napon ismerkedtek meg... ő kapásból rávágta PERCRE PONTOSAN a megismerkedésük időpontját!!!! A menyasszony munkájához igazítva ez is felkerült a tortára, de helyet kapott még egy életmentő csónak "save life" helyett "save the weeding" felirattal, mivel a férj vízimentő! A csónakban még egy Baywatch-ból ismert szaladgálós, háromszög szerű mentőeszköz is volt! :) Imádják a pillangókat, így abból is felpakoltunk egy tucattal, kihagyhatatlan volt a békatalp és a körömcipő, vmint a meghívóról a nádas és a móló... A nászpárról már nem is beszélve! A vőlegényt búvár szemüvegben, pipával a szájában, de alkalomhoz illően álmodta meg az ara... aki éppen -... bizonyos testrészével...- felakadt a horogra... :)


És ha kívül érdekes egy tortát alkottunk, bizton állítom, hogy a belseje sem volt unalmas... :))) A piskótákat Szilvi sütötte, a bazsalikomos, vaníliás és trüffel krémek elkészítése pedig az én feladatom volt... Ezek elkészülte volt a közös pont, amikor találkoztunk! Piskótát töltöttünk, gyümölcsöket pakoltunk, tortát burkoltunk, majd újra burkoltunk :) közben boltba szaladtunk, majd hűtöttünk és fagyasztottunk... Néha néha feladtuk, majd tovább lendültünk... végezetül 48+Xóra alvatlanság után elindultunk a helyszínre, hogy összetegyük a tortát! Este 8-ra kellett mennünk, mondván akkor szabadul fel a hűtő a vacsorára szánt kajáktól... a tervek szerint zsúrkocsira tettük volna a tortát, de zsúrkocsi se égen, se földön... így egy billegő "Lipton Ice Tea" sárga asztalt terítettünk le abrosszal... és :)... :)) a tervek szerint kaptunk volna egy külön helyiséget, ahol összeállítjuk a tortát... végül kaptunk is, sőt légkondi is volt... :) jaaaj :)))) csakhogy a terem egyik fala üvegből volt!!! :D és mindenki  minket, na meg a torta születését nézte!!! :)))) Kellően zavaró volt, de ezt csak fokozta a vacsora utáni buli kezdete, ahol mindenkiről lekerült a ruha és felkerült a fecske és a bikini... :) több ember volt a medencében, mint kint... és ráadásul én, de szerintem Szilvi sem látott még ennyi 'kockahasat' egy helyen... :))) Tényleg azt sem tudtuk hova nézzünk... :) pláne, hogy ők néztek minket, sőt többen be is jöttek megnézni az alakuló tortát.. Végül már hozzá szoktunk és a torta is elkészült! A háttért nézzétek el nekünk...

 Ekkor kezdett el minket kerülgetni a következő "frász". Ugyanis két fecskés legény megragadta a Liptonos asztalt a kb. 30kilós tortával és megindultak kifelé... szűk ajtókon... és lépcsőkön vezetett az útjuk míg kiértek a kerthelyiségbe! Ezalatt Szilvivel pakolásba kezdtünk... mondván torta átadva... ne is idegeskedjünk rajta ha baja esik... na ezt kb. 1percig bírtuk... :))) mindent eldobtunk a kezünkből és szaladtunk a mi kis tortácskánk után!!! :) Szerencsére egyben megérkezett a torta (bár vicces esküvő révén, az lett volna az igazi, ha félúton megbotlik az egyik fecskés legény:)) Ennél a pontnál kitört belőlünk az eltelt 3 nap minden feszültsége, csak mondtuk és mondtuk és nevettünk, meg kacagtunk miközben összepakoltunk...  Akárhogy is próbálom leírni... leírhatatlan élményben volt részem! Rengeteg felmerülő probléma, rengeteg megoldásra váró kérdés... De nemcsak a problémákkal hanem a gravitációval szemben is felvettük a kesztyűt és a végén -szinte- életre kelt a papíron megálmodott torta!

Nagyon nagy köszönet ezért Szilvinek aki idejét, energiáját nem sajnálva jött és csinálta! Emelem kalapom, habverőm, mindenem a szakmai tudása előtt! Komolyan megtiszteltetés volt vele dolgozni! És Szilvi mellett nagy köszönet illeti még a menyasszonyt, amiért nem egy csili-villi éppen aktuális trend színeiben pompázó gyönyörűséget akart beállítani az esküvője fénypontjául! (annak ellenére, hogy azok a torták tényleg gyönyörűek!!) Hanem felvállalta, hogy nem másoknak akar megfelelni, hogy nem a vendégseregről/vendégseregnek szól az esküvőjük, hanem nekik kettőjüknek!!!!!! A vendégekkel pedig "csak" megosztják örömüket, ünneplésüket és a tortájukat!!!! :) Innen is nagyon sok boldogságot kívánok Nekik! Maradjanak mindig ilyen jókedvű, vicces és szeretni való pár mint most! :)

Hamarosan új bejegyzéssel jövök... Jó pár hónapja elkezdtem szervezni egy nagyszabású tortadíszítő versenyt, K2 Torta Csata néven. Sok sok információ, részlet a következő bejegyzésben, addig is látogassátok meg a verseny hivatalos facebook oldalát:
  http://www.facebook.com/tortacsata

1 megjegyzés: