2012. augusztus 1., szerda

Táska torta / Bag cake

Érdekesek vagyunk mi nők... :) Többször írtam, hogy már egy 2-3 éves gyerkőc mennyire precíz torta rendeléseket tud leadni... :) Aktuális kedvenc, különböző színben, formában, környezetben... :) Aztán vannak a tinik, akik már nehezebb diók... lányoknál még egyszerűbb, 1-2 csajos ötlet mindig betalál, fiúknál azonban kezd nehezedni a torta kérdés!!! Aztán a kor előre haladtával a férfiaknál kifogyunk az ötletből... bor torta, szivar torta... a legkreatívabb a 'paraszt tál' kenyérrel, meg házi kolbival... de -nekem legalábbis- kellő fejtörést okoznak a férfiaknak szánt torták... És ott a másik fél! Mármint a férfi másik fele! :) A NŐ!!! :) Nekünk a repertoár vége láthatatlan, határtalan! :)) Már csak a szülinapi torták miatt is simán bevállalhatnánk a halhatatlanságot... mert vagy 200 tortaötletnek tudnánk évente, abban a "Booooldooog, booooldoooog, booooldoooog Szüüüüleeeetéééésnaaapooot" éneklős pillanatban örülni!!!! :D Merthogy imádjuk a táskákat, cipőket, ruhákat, virágokat, ékszereket,ékszertartókat, parfümöket, sminkeket, csokikat, bonbonokat, kiskutyát, kismacskát, zumbát és a yógát, múltbeli emlékeket és jövőbeni ígéreteket, bármit ami szép, vagy kedves, vagy figyelmes, vagy aranyos, vagy cuki, vagy különleges!!!!! :) Így működünk mi!!!! :))))

Nagyon kedves barátnőm édesanyja is hasonló cipőben jár... Vagy inkább cipőkért rajong... :) És persze a táskákért!!! :) Mindössze két dolog volt adott: táska legyen és pink színű!!! Mivel több LV táskát is készítettem az utóbbi időben, egyértelmű volt, hogy designert váltok!!! :) Így esett a választásom egy Chanel táskára... A tortát igyekeztem úgy alakítani, hogy minél 'buggyosabb' látszatot kölcsönözzek neki... Majd burkoltan... Ami egyáltalán nem ment egyszerűen a 30fokos meleg miatt... Ráadásul a kukoricakeményítőt sem találtam, így kénytelen voltam porcukron nyújtani... az pedig sosem volt a kedvencem... :( Szóval miután minden hibám a melegre és a porcukorra fogtam :) gyémántmintázóval próbáltam alakítani a táska mintázatát... Kisebb nagyobb sikerrel. :) Késsel áthúztam a vonalakat és végezetül 'varrott hatás' imitálásához marcipánmintázóval átnyomkodtam a vonalakat. Étellakkot fújtam rá, hogy tényleg lakk táska hatását keltse... A lakkal sem volt egyszerű dolgom... új fajta sprayt vettem, amiből sárgás színű lakk jött... egyáltalán nem szép... még szerencse, hogy nem fehér volt a táska!!! Hogy még csajosabb legyen egy egyszerű virággal díszítettem. Jaj, de nagyon sokat el tudtam volna még bíbelődni vele... főleg a "buggyosságával", de végül ennél a pontnál befejezettnek nyilvánítottam:

Mutatom a korábbi LV tortát is! A jel felvitele volt a legnehezebb... kezdetben airbrushal fújtam fel egy házilag gyártott sablon segítségével, de óhatatlan hogy megfolyik a festék... vagy összekenődik a torta a sablontól... Az X. tortánál csak beadtam a derekam... ecsetet ragadtam és kézzel festettem fel a mintát! A sablonkészítés idejét festésre cseréltem! Háát... a negyedik sortól már vártam, hogy végezzek, de összehasonlíthatatlanul szebb lett, mint az airbrushal fújt változata...Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése