2011. szeptember 12., hétfő

Fényképalbum torta

Az egész úgy kezdődött, hogy az én nagy nagy segítségem, (Marika) "kislánya" 24éves lett. Nagyon boldog voltam, amikor megkért, készítsek Zitának tortát!! Mindenkinek szeretek tortát készíteni, de Marikának különösen... Ő egy igazi energia bomba!!! Neki megmutatni a tortáimat felér egy Oscar-díj átadás sikerével!!! :)))) Hetekre feltöltődök egy egy dicsérő szavából!! Eredeti szakmája egyébként CUKRÁSZ!! :))
Reggeli 'traccs party' keretein belül megbeszéltük a részleteket, mégpedig egy csukott könyv tortát Zita kedvenc írójától... Akkoriban készítettem a spanyol szótár tortát és Zita kezdeti tortás 'fertőzöttségének' köszönhetően :), megnézte azt a bejegyzésemet... olyannyira megtetszett neki, hogy meg is jegyezte, hogy olyan tortának örülne a legjobban, ugyanazzal a túrós-csokis ízvilággal!! Igen, ám, de ebben hol a meglepi, na és persze a kihívás??? Pillanatig sem kell félteni minket! :) Nem egész 1perc alatt, átszabtuk a csukott könyvet, 'szótárrá' spékelve egy kis meglepivel... így lett belőle antik fényképalbum!!! :))

Az összeválogatott képek pedig kiegészültek Zita kezének legfrissebb képével!! :) A lánykérés pár nappal a torta előtt történt, a fényképnek pedig egyértelműen fotoalbum tortán volt a helye!! :) Készítettem még 'egy pár' karikagyűrűt a kép mellé. Az ifjú szülinapos menyasszony kedvenc színe a narancssárga, így ebből a színből készült a könyvjelző a 'Boldog Szülinapot' felirattal!
A fényképeket ostyára nyomtattam, majd körbe vágtam őket. Kenőkéssel hideg zselét kentem a kép hátuljára, majd az elejére. Szép fényes felületet kapott, akárcsak egy igazi fénykép. Mivel nem a tortára helyezés után kentem az ostyát, attól sem kellett tartsak, hogy összekenem a tortát...
A torta receptjét ide kattintva tudod megnézni.

8 megjegyzés:

  1. Nezz be hozzam van valami szamodra:)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Andi!

    Imádtam a tortát, minden ízével és részletével együtt!Gyonyoru es isteni finom lett! Nagyon nagyon nagyon es meg millioszor nagyon koszonom, csodas tehetseged van!

    VálaszTörlés
  3. Ahogy írsz Marikáról, csak úgy árad az egészből az energia - biztosan nagyon inspiráló, ahogy a bemutatott tortáidról ilyen fantasztikusan nyilatkozik és még cukrász is!
    Nagyon tetszik a fotóalbum! Az ostyakép ragasztásában is profi vagy teljesen! Szeretem, amikor egy torta ennyire személyes - ráadásul még naprakész is! :)

    VálaszTörlés
  4. Miért takarod el könyvjelzővel a közepét?

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép a torta!!! És igazán jó volt olvasni a bejegyzést tele van energiával és lelkesedéssel! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jól sikerült a torta! :)

    Szeretnélek meglepni egy díjjal, kérlek nézz be hozzám :)

    VálaszTörlés
  7. Zita! Örülök! Remélem a következő tortánál majd besegítesz!! ;))
    Gabi, Szilvi, Okki! Köszönöm szépen!
    Anikó, Okki! Kedves, hogy gondoltatok rám! Köszönöm!
    Névtelen! Nem akartam volna "eltakarni" a könyvjelzővel a közepét... Így találtuk ki Marikámmal a tortát. Lehet, nem kellett volna rá a könyvjelző, de a "Boldog Szülinapot" írnom kellett vhova... plusz a narancssárga színt is rá kellett csempésszem a tortára. :)

    VálaszTörlés
  8. Nézz be hozzám egy cseresznyéért kérlek!

    VálaszTörlés