2011. október 10., hétfő

Belle hercegnő és Angelina Ballerina torta / Princess Belle and Angelina Ballerina cake

 Mintha tegnap történt volna, hogy 9 hónapnyi várakozás után megérkezett hozzánk Lili hercegnőnk! :) A tegnapból ma lett, ami pontosan 5 év elröpülését jelentette!!!! :) A kicsi babámból igazi nagylány vált... :) Határozott elképzelései vannak, legfőképpen a szülinapi tortájáról! :)) Mutathattam neki bármilyen gyönyörű és kihívásokban bővelkedő csudi tortákat... az én Kincsem kitartott a Barbie (azaz most éppen Belle hercegnő) mellett.
 Azért egy "Barbie torta" is tartogat ám kihívást! Nekem mindig azt, hogy mit találjak ki, hogy ne a szokványos, mindenki által oda-vissza ismert ruhás, álló baba készüljön... Lili eddigi Barbie tortái sellősek voltak... most azonban tanácstalan voltam... Pláne, hogy Manókám (nagy táncosként) balett cipőt kért Belle lábára (tehát a lábnak is látszódnia kellett...). A kérések listáját kisebbik hercegnőm is bővítette, ő egy Angelina Ballerinát szeretett volna... Feladat feladva! Nem szokványos Barbie torta, ruhás, balett cipős Belle hercegnővel és Angelina Ballerinaval... :)
A lábak és Angelina Ballerina tragantból készültek. A füvet fokhagyma nyomóval készítettem.
 Az ízvilágnál elsősorban a lányoknak, illetve Anyukámnak akartam kedvezni. Ezért Belle szoknyája tojásmentes piskótából készült, amit növényi tejszínnel és gyümölcsdarabokkal töltöttem. Az alsó torta vizes piskóta volt mogyorós 'kicsit megvariált' trüffel krémmel.

Mogyorós csokis krém:
Hozzávalók:
600gr 70%-os étcsoki
400ml tejszín
80gr cukor
+
500ml tejszín
1 cs. zselatin fix
Nutella
ízlés szerint darabolt mogyoró

Trüffel krémet készítünk: Étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk, tejszínt a cukorral felforraljuk, majd összekeverjük őket. Kihűlés után 1 éjszakát hűtőben pihentetjük! Másnap kanállal átkavarjuk, majd robotgéppel habosítjuk. Az 500ml tejszínt  habosítjuk, majd beleszórjuk a Zselatin fixet. Annyi tejszínhabot adunk a trüffel krémünkhöz, amennyire 'hígítani' szeretnénk. A piskótát vékonyan elvágjuk, majd megkenjük Nutellával. Vastagon mehet rá a trüffel krém, amit tele pakoltam mogyoróval. Végül egy sor tejszínhabot tettem rá. Rá a piskóta és kezdtem elölről. (Az én piskótám háromba volt vágva.)

Hercegnőmet nem érdekelte a köszöntés, csomagok, ajándékok... Egyesével mindenkinek 'titokban' megmutatta a sütöde hűtőjében pihenő tortát. Ebédnél nem is evett, csak hajtogatta: "Mikor hozzátok már a tortát??" :) Yaaaajjj, annyira nagyon örült neki! Olyan jó volt látni! :)
Azt hiszem pont 1 évem maradt, hogy kitaláljam jövőre milyen Barbie tortát készítsek... :)

13 megjegyzés:

  1. Ha kislány lennék, én is pont ilyen szeretnék! De tényleg!!!

    VálaszTörlés
  2. Ez valóban nem szokványos, de nagyon szép megoldás! :)Boldog szülinapot a kicsi lánynak!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lett! Nálunk csak most kezdődik a hercegnős korszak, kedvenc Belle :) Nagyon jó, hogy nem a megszokott álló baba, hanem valami különleges. Hasonlót tervezek én is a szülinapra, de még bőven van időnk tavaszig :) Szép élénk színei vannak, a baba haja is csodás, úgyhogy biztosan nagyon örült neki a kicsi lányod, akinek utólag boldog szülinapot kívánunk!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ötletesen megoldottad, először rá sem jöttem, hogy csináltad, csak gondolkoztam, hogy lehet így beültetni egy babát. :)Angelina is szuper lett!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon eredeti! Mennyire jó, hogy nem a hagyományosat készítetted, klasszul néz ki minden kis részlete!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jó megoldás volt ez tőled. Nagyon szeretem a tortáidat, mind küllemében, mind történetében. Igazán örülnék, ha esetleg egy szülinapossal együtt képet is tennél fel. Olyan szép pillanatok ezek. :)))

    VálaszTörlés
  7. Boldog szülinapot a kislányodnak, a torta pedig szerintem a legtöbb kislány álma!

    VálaszTörlés
  8. Isten éltesse a nagylányt, szuper lett a torta is, ahogy mindig! ;-)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon tetszik nekem is,hogy nem a klasszikus barbie tortát kérték a lányok.Az nagyon uncsi.
    Én is biztos csak a tortát vártam volna,ha most lennék 5 éves :))) Csodaszép lett,lánykádnak pedig nagyon boldog születésnapot kívánok !!!

    VálaszTörlés
  10. Boldog szülinapot a kis ünnepeltnek! :) Nagyon klassz tortát készítettél! :) Biztos nagy volt az öröm!

    VálaszTörlés
  11. Boldog születésnapot az ifjú hercegnőnek! Tetszik, hogy újdonságot találtál ki a babás témára! Nagyon csinosak lettek a figurák és annyira édes lett az egész torta! Nem is csodálkozom, ha Lili a vendégeknek már előre mutogatta az Ő tortáját!

    VálaszTörlés
  12. Fantasztikus ötlet! Nagyon tetszik a torta. Aranyos,csajos és elegáns egyben :) Szuper lett!

    VálaszTörlés
  13. Lilinek átadtam a jókívánságaitokat! Köszönjük! Nagyon nagyon örülök, hogy tetszik a torta... bevallom én is imádtam!!! :))
    Dia! Igazad van! Másokról nem szeretek képet feltenni, mert nem biztos, hogy mindenki örül, ha mutogatom a fényképét. De a saját hercegnőm szülinapi képeinél én vagyok a legilletékesebb az engedély megadásához! :) Remélem tudok plusz képet feltölteni a bejegyzéshez! :)

    VálaszTörlés