2011. október 13., csütörtök

Gésa torta / Geisha cake

Hááát, ez aztán kihívás volt a javából... :)
Semmi sem sikerült úgy, ahogy elterveztem és az örök kihívásom, a GRAVITÁCIÓ is tiszteletét tette a torta alkulása közben. DE minden egyes pillanata élmény volt! :) Elmondani nem tudom, hányszor gondoltam a torta készítése során, hogy ebből aztán sose lesz gésa... de a végén vhogy csak összejött. Tudom, persze ez sem tökéletes, sőt... de ez egy olyan kihívásokban teli torta volt, amire már régóta vártam... :)
Készítettem fázisfotókat:
Ez volt a 'mélypont'! Ez a szín... élőben még csúnyább volt... :(
Íme a végeredmény hátulról! Szerencsére a színen könnyen tudtam változtatni! :)
Japánul vhogy, így kell írni, hogy 'Boldog Szülinapot'! Abban azért biztos vagyok, hogy egy japán sosem tudná elolvasni... :))))
És a végeredmény szemből! :)

A sok sok felmerülő problémák és hibák mellett a legrosszabb dolog amit tettem, hogy kipróbáltam a FORMIXOT... :( Háááát... termékreklámért hozzám aztán ne jöjjenek! Kezelhetetlen, ragacsos, nyúlós... ÁÁÁÁÁÁÁÁ!!! Borzasztó volt vele dolgozni!!! Ráadásul (mivel ezt a tortát jó pár hete készítettem, amikor még nagy melegek voltak...) mintha 'olvadt' volna az anyag a meleg hatására... :( Szerencsémre 'csak' a ruhához használtam...
A torta egyébként egy 'Gésa rajongónak' készült. A hölgy több gésás tetoválással is büszkélkedik. Ya és az sem elhanyagolható, hogy ez a hölgy egyáltalán nem Szeged közelében lakik... Gésánk a hosszú utat párnával körbebástyázva kezdte meg és a hírek szerint épen és egyben megérkezett! :)

14 megjegyzés:

  1. Tyűha, szerintem csodaszép! Az arca is nagyon kidolgozott! A formix miatt jó h szóltál, néztem én is videót róla és nekem már ott olya furán ragacsosnak tűnt. Akkor azt hiszem maradok az unidecnél, novemberre 2 tortám lesz, ráadásul egyazon napra, vááá, de izgulok! :)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem szuper és nagyon egyedi az biztos! A második faragós képnél én még a Szfinxet is belelátom a piskótába. :))) Nagyon szép lett!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon Ügyes,szépen kidolgozott munka! Elismerésem :) Én olyan tortába sosem mernék belevágni,aminek emberi arca van. :) Felismerhetetlen lenne a végeredmény,de Te csodásan megoldottad :) Gratulálok hozzá :))))

    VálaszTörlés
  4. Hihetetlen mire vagy képes :) szerintem nagyon jól sikerült!! emelem kalapom :D

    VálaszTörlés
  5. Olyan, mint egy szobor! Szerintem csudi klassz! Milyen jó erősre sikerültek a színek. Az ezüstös kimonó (majdnem rucit írtam :-) ) nagyon látványos rajta.

    VálaszTörlés
  6. ÁÁÁ nagyon szép! Igazi GÉSA:) A Formix nekem sem jött be...Egyszer használtam soha többet...

    VálaszTörlés
  7. Nekem is vannak megzuhanásaim, mikor tortázok.
    Mindig van egy pillanat, mikor elgondolkozom rajta, hogy az egészet a kukába, magamat meg az ágyba teszem.
    Elképesztő lett.
    Annyira jó, hogy hihetetlen. Egy porcelán figurának néz ki! És olyan sima! Csak ott ráncos, hullámos, ahol olyannak akartad!
    És az aranylüszteres kimono nagyon jó lett, egy ünnepi tortához az arany tökéletes választás!

    VálaszTörlés
  8. Minden szépet, jót leírtak már az előttem szólók erről a tortáról.
    Csak egyetérteni tudok velük!

    VálaszTörlés
  9. Nagyon vártam már a posztot erről a tortáról! Szerintem nagyon jó lett!! Csúcs vagy! :-)

    VálaszTörlés
  10. Szuper lett! Nagyon tetszik az egész, az arca, a haja, a ruha redőzöttsége, csillogása...szerintem nincs olyan ember közöttünk, aki még nem volt úgy a torta készítése közben, hogy "most ebből mi is lesz?" És mindig az jut eszembe, hogy úristen, mit fog szólni az ünnepelt, rendelt volna inkább cukrászdából. :)

    VálaszTörlés
  11. Nagy jól néz ki, tetszenek a színek is, olyan szoborszerű, nagyon klafa. Már csak arra lennék kiváncsi, hova töltötted a krémet! :) Vagy még alatta volt egy sima torta is?

    VálaszTörlés
  12. Lányok, annyira nagyon aranyosak vagytok! Köszönöm szépen! Örülök, ha tetszik!!! :)
    Dia! A férjem is szfinx-nek látta abban a periódusban... Le is adta rendelésbe!! :))
    Pixie! Annyira bírlak, de komolyan!!! :) Olyan dolgokat látsz meg, amik totál egyértelműek! :) Percekig zakatoltak a fogaskerekek, hogy vajon miért gondoltad, hogy nem volt krém a piskótában? :) Végül rájöttem!!! :)) Egy fázisfotó kimaradt, ami nélkül tényleg úgy tűnik, mintha az üres piskótát burkoltam volna be!!! :)) Azoknál a képeknél még csak előfaragtam! :) Keresek töltelékes képet is és mutatom! :) Köszi, hogy szóltál!

    VálaszTörlés
  13. Naugyehogyugye? :))) Csak olyan furcsa volt, pedig már így előfaragással is tök jól néz ki. Igazából akkor se lepődtem volna meg annyira, mert az amcsiknál jellemző, hogy azt is tortának hívják, amit nem lehet felszeletelni, csak egy kupac puffasztott rizs felöltöztetve. :) Azért nálunk ez még szerencsére nem így van...

    VálaszTörlés
  14. Végig néztem a képeket, de sajnos nincs olyan, amin a krém is látszódik... :( azaz a burkolt fej és a csúnya színű ruhás képeknél a papírtálcán látszódik 1-2 csokifolt :)

    VálaszTörlés