2011. október 26., szerda

Piros motoros torta / Motor cake

Pontosan 1 évvel ezelőtt volt... megkeresett az egyik volt osztálytársam -Niki- torta ügyben. Kisfia, Bence, akkor volt 1 éves és Micimackós tortát szeretett volna... :) Addig csak családom kicsiny tagjait kergettem "édesség mámorba" a heti 1-2 kihívásokban teli torta proto típusaimmal, így végtelenül örültem Niki bizodalmának felém! :) Próbáltam magabiztosnak tűnni, de utólag bevallom remegő kézzel gépeltem, hogy szívesen elkészítem a tortát. És ha már "bevállalós" vagyok, milyen Micimackós tortát is ajánlhattam volna??? :))) Természetesen 3D-s ülő mackó uraságot!!! :) Persze előtte még sosem készítettem ilyet :))) de megküszködtem a feladattal és azóta megszámolhatatlan mennyiségű :) Micit gyártottam már!!! :D Reménykedtem, hogy idén ismét én készíthetem Bence tortáját!!! És így is lett! :)) A 2 éves fiatalurat, pedig azóta igazi 'nagyfiús' dolgok érdeklik... történetesen a motorok.

Niki átküldött egy képet, hogy milyen tortára gondolt... Ismerős volt a kép, nagyon is!!!!! :) Pixie motoros tortája volt ui. a képen!!!! :)))
Próbáltam hasonlót, de mégis Mummysat :) készíteni, ilyen lett:
A táblát és a tartó oszlopot tragantból készítettem 48 órát szárítottam. 'BENCE' betűit old english betűtípusú mintázóval nyomtam -a még friss- tragantba. Utólag már nem ezt használnám, de már olyan régóta várta szegény mintázó, hogy kipróbáljam! :) Na, de vissza a részletekhez. A fenyőt a kisollós technikával vágtam össze (gúla formát sodortam K2-ből, majd kisollóval fentről lefelé bevágtam). A motort pedig.... :)) nem szabdaltam, formáztam, szárítottam alkatrészenként, hanem... Karácsony környékén vettem a Corában egy 100db-os sütikiszúrót, amiben volt motor forma is. Tragantból kiszúrtam a formát, majd megfordítottam a kiszúrót és erősen belenyomtam a maradék kinyújtott tragantba. Szikével körbevágtam a lenyomatot, majd alkohollal összeragasztottam a motor két felét. (és már megint szidom magam, mert ismételten nincsenek fázisképeim... remélem azért érthető). Ekkor a tragant még formázható volt, így kicsit alakítottam a formán. Hagytam 24 órát száradni, majd bevontam K2-vel :))) és kifestettem, lámpát kapott, kipufogót és kormányt.
A tortát egyébként halvány zöldre gyúrt K2-vel borítottam, majd airbrushal színeztem. Nekem a kettő együtt (begyúrt szín+airbrush) tetszik a legjobban.
Állítólag Bence meg volt elégedve a tortával :) Ezúton is sok sok boldog szülinapot az ifjú, vagány motoros kis srácnak!!! :)

4 megjegyzés:

  1. Hű, mesélted a motort, de ez még annál is tutibb, mint ahogyan el tudtam képzelni! :)
    Igazi macsó-motoros torta lett, nekem nagyon tetszik! A füvet fokhagymanyomóval szoktad gyártani? Be kell újítsak én is egyet! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szuper lett! És az ötlet is állati jó!
    Csodás, mint mindig!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szuper lett! Emlékszem, pont a kipufogó gyártása közben beszéltünk! :-))) Nekem is nagyon tetszik a terep is meg a színezés na meg a motor is!

    VálaszTörlés