2011. március 9., szerda

Palacsinta torta / Pancake cake

Na jól van, jól van... Nem fogok más tollával ékeskedni... de ezt meg kell mutassam... :) És igenis van hozzá közöm... én kevertem ki a palacsinta tésztát! :))
Az elkövető a férjem volt -akinek mind a palacsinta, mind a torta fogalma, pláne így együtt... egyáltalán nem szerepel a mentett memóriájában-. :) Kitartóan sütötte a palacsintákat, amiket azonnal meg is kent és egymásra helyezett. Gyerekkora ízeit akarta visszahozni -nagymami készített neki gyakran ilyen "csúsztatott palacsintát"- így minden palacsinta különböző ízt kapott. Volt kakaós, lekváros, fahéjas, porcukros, Nutellás... Végül, mintha valódi torta lenne felszeltük. :) Isteni finom volt!

És hamár palacsinta leírom hogyan készítem a világ legeslegeslegeslegfinomabb palacsintáját. Miután kisütöttem teszek a közepére egy félbevágott Snickers szeletet, összetekerem, végeit felhajtom és bepanírozom... Oliva olajban gyorsan kisütöm csokiöntettel tálalom... Snickers híjján készítettem már Túrórudival, kekszes Milkával, Bountyval... :) És elárulom... először ezt a palacsintát étteremben ettem... ott a megnevezése: "Karamell csíkkal fűszerezett csokoládés palacsinta mogyoróval". :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése