2011. május 2., hétfő

1 éves évforduló :)

Mindenképp akartam írni eme nagy eseményről :) kicsiny életemből... tehát itt vagyok!
1éve pontosan május 2-ra készítettem első marcipánnal borított tortámat. Nővérkém születésnapja azóta duplán ünnep nekem! :))
Itt az alkalom hogy az ember lánya osszon-szorozzon, közben kivonjon és hozzáadjon... magyarul végig gondolja mi is történt az elmúlt évben... Voltak sikerek, kudarcok, nehézségek... sok sok kreativitás és mindebből még létre is jött egy számomra nagyon fontos dolog... a hobbym... a szerelmem... :)
Sok cukrász gondolja, hogy mi tortások csak "ráérő, otthonülő anyukák vagyunk"... Azt gondolom, ebből az állításból talán az "anyuka" szó az egyedüli ami -igen nagy százalékban- helyt áll... Ha viszont van aki úgy gondolja 2 gyerkőc mellett ráérős az életem... húúú hát azt nagyon szívesen elhívom magunkhoz pár órára... :D Az "otthonülésről" pedig csak annyit, hogy amíg otthonülő voltam, nem tortáztam... mióta tortázok kinyíltam és egyáltalán nem ülök otthon... :) És talán pont ez a lényege, hogy akár ilyen változásokon is átmehetünk és kapunk egy olyan "pluszt" amitől a boldog életünk azzal a kis "plusszal" több lesz! A tortázás nem cukrászat...  ha nagyon őszinte akarok lenni -márpedig én abból a fajtából származok- cukrászdában mindig piskóta tekercset eszek... :) Hogy miért?? Mert nem tudom elkészíteni!!! Minden elismerésem a cukrászoké... de amit ez az eltelt 1 év is bizonyított, nekünk a munkánk 10%-a szól a süteményről... a maradéka szobrászat, festés, rajzolás, alkotás, kreativitás, a kihívás! És mindez nem a pénzért, hanem azért mert imádom/imádjuk... Na de nem is erről akartam írni... bár ha csak csepp is a tengerben az én pár sorom, remélem segít a viszonyok rendezésében...
Tehát 1 év... olyan kevésnek hangzik... én úgy érzem mintha világ életemben tortáztam volna :) Gyorsan megszámoltam 89 torta plusz a figurák, zselévirágok és "nappy cake"-ek a termés! :))) Két verseny -amikből talán a legtöbbet lehet tanulni- és a barátok, ismerősök "felcsillanó tekintete" amikor meglátják a tortát! :)
Nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy megtaláltam a hobbym! :)
Nem győzöm elégszer megköszönni Krickynek, illetve minden kedves, aranyos, ügyes tortás társamnak Klárinak, Ancsának, Szilvinek, Lenkének, Némónak..., fórumról Nudleenak, Pixienek, Zoojnak, PiciJucinak, Katinak, LMagdinak, blogomból Anginak, Gabinak, Ceciliának, Miminek, Erusnak, Aminak... a segítséget, támogatást, biztatást... Milyen érdekes a modern kor... :) személyesen nem is ismerjük mindenkivel egymást, mégis néha már úgy érzem kis "családdá" formálódtunk!  Remélem tortás barátságunk sokáig megmarad még és sok sok évig irogathatom ezt a blogot Mummy tortáiról! ;)

8 megjegyzés:

  1. Igen! Igen! Igen! WoW, nagyon tetszik a bejegyzésed! Nekem május végén lesz az első igaz, MMF bevonatú tortám évfordulója! :)
    Sok sikert a következő tortázós-blogolós évekhez!!!

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok és Boldog Szülinapot kívánok! :) Nagyon sok szép tortát még!

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok én is, és nagyon sok boldog szülinapot kívánok még! Nagyon szépeket írtál!
    Nálam anyukám szülinapján, április 13.-án volt az első évforduló :)

    VálaszTörlés
  4. gratulálok!!!! és még sok-sok szép tortát kívánok a következő évekre!

    VálaszTörlés
  5. Gratulálok én is! Remélem továbbra is ilyen sok és ilyen szép tortákat fogsz készíteni :)

    VálaszTörlés
  6. Aranyosak vagytok! Gratula a ti "tortaszülinapotokhoz" is! :)

    VálaszTörlés
  7. Gratulálok és még sok-sok ilyen boldog-sütögetős-tortadíszítős évet kívánok!

    VálaszTörlés
  8. Drága Hugicám! Nagyon gratulálok a közös szülinapi ünnepünkhöz!!! :D Nagyon büszke vagyok Rád, és még sok-sok szép torta készítést kívánok!!! :)))

    VálaszTörlés