2011. május 23., hétfő

Audi torta és az éjszakai látogató! :)) / Audi cake

Túlvállalós, unatkozás mentes, kapkodós életet élek... és ezt mindig felturbózza egy csipetnyi "szokatlan"... volt már hogy éjszaka közepén leszakadt a csillár, máskor a könyvespolc... tükör is "mászott" már le éjszaka a falról és a konyhai polcunk is éjszaka törte ripityára az éppen alatta pihenő üvegpoharaink nagyját... Ebben a legszebb, hogy én ilyenkor -éjszaka- tortázok ugye... Azon az Audi tortát készítő éjszakámon pedig..., de kezdem inkább a történet elején!!! :)

Kedves barátunk Audi tortát kért tőlem... A kasztni mindegy volt... csak ne A4! Töltelék feketeerdő!
Este 10-kor kezdtem a faragható piskóta sütésének (ez nálam "behozhatatlan csúszás", ált. előző este lesütöm a piskótát és a tölteléket...). Közben mentettem az Audi képeket, majd elkezdtem a faragást (fázisfotó teljesen kimaradt). A tortázásban -nekem- az autó a leges leges legnehezebb feladat!!! Ez volt a harmadik... ismét vért izzadtam, mire vmi autószerűséget tudtam kihozni a késsel... Hajnali 3-kor még a faragás művészeténél tartottam... amikor kaparászást hallottam... meg is beszéltem magammal, hogy akárki, akármi is kaparászik annyira de nagyon nem foglalkozok vele, mert TORTA, TORTA, TORTA, haladjak, haladjak, haladjak feeling uralkodott rajtam... Abba maradt a "kapirgálás", DE a periférikus látásomban... vmi mintha megmozdult volna... áááá... biztos csak fáradt vagyok... igyekeztem a tortára koncentrálni... de ez a vmi csak mozgott... és jött felém... a földön... annyira nem akartam, hogy bármi is kizökkentsen, hogy -gondoltam- ha nem nézek oda eltűnik majd egyszer én meg faraghatok, faraghatok, haladhatok, haladhatok... :)) de ez csak jött és hirtelen ugrott egyet... és mégegyet... ODANÉZTEM... addigra már kb. 20 centire volt tőlem... megállt és farkasszemet néztünk (gondolom mindketten sokkot kaptunk). Ösztönösen nyitottam a számat, hogy sikítsak, emeltem a lábam, hogy az asztal tetejére ugorjak... de hogy is nézett volna ki, ha hercegnőim és a drága férjem, arra ébred, hogy "anyjuk" "hisztirohamban" sikítva toporzékol az asztal tetején... egy béka miatt!!!! :D így csendben maradtam és néztük egymást... kattogtak a fogaskerekek, mit is csináljak, hogy kapjam el... és... hmmm.... hozzányúlni... áááá... Le is mondtam egyből a hercegnői álmaimról... én ugyan egyetlen békát sem csókolok meg... :DD inkább maradok tortasütögető háziasszony :D és különben is az én hercegem nem békaként, hanem fehér lovon eljött már értem!!!!! Szóval ragadtam egy befőttes üveget és nagy kergetőzésbe kezdtünk a dobozokkal teli (már megint és még mindig építkezünk...) konyhában... Siker!
Béka üvegkalitkában várta a reggelt (jó anyukaként a gyerekeknek meg akartam mutatni békakirályfit, és nem utolsó szempontból inkább a férjecskémre bíztam a béka kivitelét a házból... :))))
Folytattam a tortafaragást... burkoltam, vágtam, lámpát gyártottam, rendszámot készítettem, ragasztottam és glazúrt kavartam... A vékony vonalakkal mindig gondban szoktam lenni, ezért találtam ki, hogy glazúrral talán egyszerűbb lesz bánni... (csak a kezem ne remegett volna...)
Békahercegem rendületlenül figyelte a torta alakulását...
Ya igen, az apróbb elemekhez, visszapillantó, rendszám, kerekek... CMC-t kevertem a K2-be. A késést leszámítva nagyon jól haladtam... Amikor csak az ablakok voltak a helyén előkerestem a cukrászati lakkomat, amivel -fényezés gyanánt- lekentem az autót. Felhelyeztem az apróságokat, glazúrral körbehúztam és már kész is lett a torta! Igyekeztem minden apró részletre odafigyelni, amik sokat dobtak az autón, de a faragás... nem lett tökéletes...
Ébredtek a gyerekek, megejtettük a házon belüli békabemutatót, majd szabadon engedtük a kertben! A tortát pedig dobozba tettem és elindult az ünnepelt felé!

10 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett a végeredmény. Autót valóban nagyon nehéz csinálni, én is így vagyok ezzel. Lakkot hol vettél és mennyiért?

    VálaszTörlés
  2. ...és az alvás meg maradt egy pár nappal későbbre. Ismerős néha. :-)
    Nekem tetszik a végeredmény, gratulálok!
    CMC=tragant por?

    VálaszTörlés
  3. Micsoda konyhai kalandjaid vannak! Nálam eddig az volt a legnagyobb, hogy egyszer hajnali egykor megszűnt a rádió adás és a csendet kellett továbbhallgatnom (mert az nem jutott eszembe, hogy létezik más adó is...)
    Az autó minden részlete nagyon tetszik, szerintem a faragás is szuperjó lett!
    Azt szeretném megkérdezni, hogy ez a CMC mit tud? Annyi mindent lehet itt nálad tanulni! Ja, a lakk a kis tégelyes glazúr? Milyen ecsettel viszed fel? Vagy airbrush-sal nem lehet fényezni?(mondom, hogy amatőr vagyok!) ...és a spray formában kapható étel lakkot próbáltad már?

    VálaszTörlés
  4. Ez a béka jól megtréfált téged! :) Lehet, hogy a tükröt és a polcot is ő lökte le. :)

    Tényleg autót a legnehezebb csinálni... Én sem csípem... Egyébként klassz az audid! Szerintem nagyon jó a formája! Annyi, hogy a kerekei egy picit kicsik. De nekem nagyon bejön úgy összességében!

    VálaszTörlés
  5. Eddig két autót készítettem, ha a ferrarit nem számolom. Tény, kihívás ilyet készíteni. Ügyesen megoldottad. Jó a színe is. És jók az idegeid is: csúszás az időben, béka.:)

    VálaszTörlés
  6. Az autók nekem a rémálmaim!A múlt héten is kettőt kellett készítenem, persze , hogy az egyik sem sikerült!
    A tied nagyon jó lett! Ügyes vagy, gratulálok!

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm mindenkinek! Volt azért hibája, nem voltam megelégedve vele... Többen kérdeztetek a K2-ről, tragantról, CMC-ről és a lakkról... Hosszú lenne itt válaszoljak, igyekszem a héten írni egy bejegyzést ezekről. Addig is ha bármi kérdés van küldjétek át, remélem tudok válaszolni.

    VálaszTörlés
  8. Mummykám, ez szerintem tökéletes lett! Nagyon jók az autójaid! Én utálok autót faragni, de úgy olvasom itt, hogy senki sem rajong érte.
    Engem is érdekel a lakk, legfőbbképp, hogy hogy lehet felvinni a tortára és hol lehet megvásárolni, talán meg tudnám vetetni valakivel aki aztám elküldi nekem Erdélybe.

    VálaszTörlés