2011. május 17., kedd

Eperkés torták / Strawberry shortcake

Meghívóval állított be az egyik nagyon kedves barátnőm... A meghívás egy igazi Eperke-Partyra szólt, ugyanis nagyobbik hercegnője 4 éves lett! A tortarendelés egyértelmű volt! EPRES! Igen ám... de az én drága barátnőm túlságosan is féltet egy nem oly régi műtétem miatt... és hogy nehogy megerőltessem magam ragaszkodott, hogy egyszerű tortát készítsek... Egyszerű, azaz kerek piskóta pár szem eperrel a tetején + egy Eperke műanyag figurával,amit ő ad... nulla díszítéssel... nulla faragással... nulla kihívással... nulla kreativitással... :( Többször is beszéltünk és próbáltam győzködni... nem túl sok sikerrel... végül -utolsó reményként- átküldtem pár képet az elképzeléseimről... Szerencsére nagyon megtetszettek neki... és megkaptam az engedélyt hogy egy "kicsit" változtassak a tortán... YIIIIIIIPPIIIIIIIIII!!!! :))))))))))))))
Azért -szerintem- nem bonyolítottam nagyon túl... csak olyat készítettem aminek az én lyánykáim is örülnének...
Két tortát készítettem egy csokisat a felnőtteknek és egy "rózsaszín" :)) krémeset a gyerekeknek.
 
 Eperkrém:
1cs epres puding
6ek cukor / barnacukor
3dl tej
1ek vajkrém (vaj+porcukor)
200ml tejszín (növényi)
250gr friss eper
 Tejjel, cukorral elkészítjük a pudingot.. hűlni hagyjuk... amikor teljesen kihűlt, botmixerrel áttörjük, hozzákeverjük a vajkrémet, majd a kemény habbá felvert tejszínhabot. Az epret megmossuk és feldaraboljuk, majd a piskótalapon egyenletesen eloszlatjuk a krémben.
Zölddel borítottam a tortát (lehetett volna élénkebb fű zöldhöz hasonlóbb az a zöld... :(... majd marcipán formázóval beirdaltam. Ráhelyeztem az Eperke házikót (természetesen piskóta volt a belseje) és díszítettem... Nem volt bonyolult egyik torta sem... és hál'Istennek a gyerekeknek nagyon tetszett... azaz gondolom én... mivel a gyertyafújásig alig bírták türtőztetni magukat... :) a "fújás" után nem egész 1 perccel pedig csak az üres torták tetszelegtek a tálcán... az összes dekorációt "aki amit ér" alapon lelopták a tortákról... :)))

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett mind a két torta! Ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó néz ki ,ügyes vagy.Gratulálok.

    VálaszTörlés
  3. Foarte frumoase torturile.Capsunile sunt dupa parerea mea reginele fructelor.Felicitari!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó lett mind e két torta, ügyes vagy! El sem merem képzelni milyen lett volna, ha teljesen a fantáziádra lett volna bízva.. :))

    VálaszTörlés
  5. Elnézést mindenkitől... Egyszer csak eltűnt ez a bejegyzésem az összes hozzászólással... ??? Elképzelésem sincsen hogyan történhetett... Bocsánat ha vkinek nem válaszoltam, reagáltam, vagy köszöntem meg a kedvességét...

    VálaszTörlés
  6. Ahogy elnéztem, másoknál is csinált ilyet a blogger.
    Mindenesetre még mindig meseszépek ezek a torták (is)!

    VálaszTörlés