2011. május 31., kedd

Karamell tanfolyam

Azt mondják a cukrozás egy szerelem... amit vagy érzel az első pillanatban, vagy sosem fogod kedvelni!!! Hát kipróbáltam... A szerelemmel nem volt gond... :) csak azzal, hogy... hogy is mondjam... eléggé egyoldalú volt... a részemről... :)
Szétégettem a kezem... és a cukrot is... és persze befüstöltem a házat... Azok a "valamik" amiket pedig sikerült alkossak... reggelre elolvadtak... :))) Lehet ennél rosszabb??? :)))
Ennek már több mint fél éve... azóta többször is próbálkoztam... beszereztem isoplust (nem mezei kristálycukrot kell ám használni... hanem isomaltot, vagy isoplust), cukorhőmérőt, szilikonlapot, lámpát... és mégsem sikeredtek azok a -fejemben- gyönyörű elképzelések... :(( ellenben az égési sérülések és a vízhólyagok csak szaporodtak...
Némót, Lenke fórumán ismertem meg... Már első napos fórumosként egyből kérdésekkel bombáztam, hátha van vmi fortély... amit a youtube-on kispórolnak a kisfilmekből... :D
Szóval nagyon megörültem amikor végre személyesen is találkoztunk. Páran Szeged környékiek -hasonló karamell tapasztalatokkal- pedig megkértük tanítson minket!!!!
Részemről annyira vártam a karamell tanfolyam napját mint egy kisgyerek... :) Körbe jártam a helyszínt -merthogy Némó lejött Szegedre!! - pakoltam a székeket, majd összeraktam az otthoni kis karamell készletemet és a szükséges hozzávalókat... és elindultam...
3 karamell tanonc figyelte Némó minden mozdulatát...
ami ugyanolyan természetes, begyakorolt és könnyed volt, mint a youtube-on... de mindezt élőben látni... felülmúlt minden videót :))
Olyan anyagot olvasztott, amilyet addig még sosem sikerült készítsek...
Húzhattuk, téphettük, vághattuk, és fújhattuk... mármint fújhattuk a gömböket belőle... :)
hihetetlen élmény volt!!! Közben Némó -pillanatok alatt- ilyen gyönyörűségeket készített:
Ez volt a kedvencem!!! (A tanfolyam után meg is kaptam... azóta a sütödém éke!!! :)))
Persze nem is én lennék, ha a lelkes cukorhúzás közepette ne adta volna meg magát az anyag...  :D
És miközben én kétségbeesve és segítséget kérve néztem a többieket... ők hangos nevetéssel rohantak a fényképezőért... :D

A többiek fáradtak, én meg fáradhatatlanul csak cukroztam volna megállás, pihenő, ebédszünet... minden nélkül! Percenként hagyta el a számat, hogy milyen szép és gyönyörű a karamell... Tényleg szerelmese vagyok ennek a műfajnak!! :) Majd amikor már azt hittem nem lehet fokozni... Némó fokozta... A kész, gyönyörűséges -számomra- műalkotásait megfújta airbrushal!!!!
Próbáljátok ki!!!!
Nagyon szeretném én is kitanulni ezt a gyönyörű "szakmát!!! Némótól rengeteget tanultam, sokat segített, húúú... sok sok apró mozzanatot elmentettem... ezt tényleg látni kell!!! Hihetetlen volt!!! Ezúton is köszönjük a lehetőséget... és remélem hamarosan ismét vendégül láthatunk Szegeden!!!! :)
És ha vannak hasonló fából faragott blog olvasó társak... akik azt hajtogatják magukban "Én is, én is szeretnék karamellezni!!!" , azoknak íme Némó elérhetősége: nemo@pannongsm.hu  Érdemes ellátogatni Némó oldalára is... meseszép képeket láthattok!!!!

5 megjegyzés:

  1. Most nagyon sírok,egyenesen bömbölök,hogy itt nálunk erre felé mért nincsenek ilyen Némók.Mit nem adnék ha meganulhatnám ,még sose próbáltam ,de TUDOM hogy imádnám csinálni.
    Nagyon szerencsés vagy , hogy volt alkalmad ilyen profiktól tanulni,még egy kis gyakorlás ,s meglátod hogy micsoda remekmüvekre leszel képes hamarosan:)Puszi:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon irigy vagyok! Én is szeretném! :(( Eljön egyszer az én időm is! :)))

    VálaszTörlés
  3. Csatlakozom a sárgulásos tünetűekhez...
    ez már kínzás!!!
    Szerencsés vagy:)
    És szerintem a többiek nevében is nyugodtan mondhatom... hogy ezek után VÁRJUK az alkotásokat!!!:)

    Azután meg jövök tanulni hozzád!!:)

    VálaszTörlés
  4. Hát igen... Némó mestere a karamellnek! Nekem is volt szerencsém többször is látni alkotás közben! Hihetetlen dolgokat művel! :)
    Biztos nagyon jól éreztétek magatokat! :)

    VálaszTörlés
  5. Mondjam, hogy még jobban bánom, hogy nem próbálhattam ki? Ráadásul szegediként... :-(
    Mindenesetre köszönjük a beszámolót és ha legközelebb tervezel bármi hasonlót, akkor szívesen részt vennék én is rajta. ;-)

    VálaszTörlés