2011. július 22., péntek

Micimackó torta +egy díj / Winnie the Pooh cake

Elnézést akik vadregényes történetet várnak most is... Nem állok túl jól idővel, pedig erről a tortáról is tudnék mesélni és érdekes recepteket megosztani...

 

Micimackót faragható piskótából készítettem, tölteléknek mozart krémet kértek. Azonban a 2éves ünnepelt tej és tojás érzékeny, ezért a csuprot ezek nélkül kellett összehoznom... Találtam egy jónak tűnő receptet és kipróbáltam... Bevált!!! Semmi mellék íz, vagy kellemetlen állag... Kifejezetten finom, vágható, nem az a nagyon könnyed, de nem is faragható keménységű piskótát kaptam. Megszámolni nem tudom hány embernek küldtem tovább az elmúlt 1hét alatt ezt a receptet... 

Tej és tojásmentes piskóta (12főre): 

150g cukor
5ek kakaó
1cs. vaíliás.cukor 
6ek. étolaj
3ek.ecet
250ml víz
250g liszt
1cs. sütőpor
pici só
    A cukrot, kakaót, van. cukrot összekeverem, majd hozzáadom az étolajat. Következik az ecet hozzáadása, majd jöhet a víz. Simára keverem. Egy másik tálba összedolgozom a lisztet, sütőport, és a sót. Állandó keverés mellett hozzáadom az ecetes masszát. Tortaformába öntöm és előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.
    A receptet a nosalty.hu oldalon találtam. Ide kattintva megtudod nézni az eredeti változatot is.
    Mivel a szülinapos tejérzékeny ezért külön krém készült a csuporba. Anyukája Hullalat (növényi tejszín) szokott használni, ezért megbeszéltük, hogy vmi tejszínes egyszerű krémet készítek... 
     Egyszerű csokikrém tejérzékenyeknek:
    2dl növényi tejszín
    2ek. kakaópor (én Nestlé Junior 1-3éveseknek kakaóport használtam)

    A tejszínt mély tálba öntjük, robotgéppel, alacsony fokozaton keverjük, amikor elkezd fodrozódni a hab, váltsunk a legmagasabb fokozatra, majd adjuk hozzá a kakaóport. (Lehet többet, vagy kevesebbet is.)
    És... nincs tovább! Ennyi!! Pikk-pakk elkészült a töltelék!!!! :))
    Az elmúlt hónapban igencsak rákaptam az airbrushra... jóformán mindent azzal festek. Konkrétan Micimaci viszont jobban tetszett begyúrt színekkel! De teljesen magamra vállalom, kellően tapasztalatlan vagyok még airbrush és színkeverés terén... Az eddigi Micimackós tortáimat ide és ide kattintva tudjátok megnézni!
    Végezetül pedig szeretnék köszönetet mondani Anikónak aki megajándékozott egy díjjal.
    Ezt a díjat olyan emberek kapják, akiknek a blogját nem régen fedezte fel a díj adója! Köszönöm, mégegyszer Anikónak és nagyon örülök, hogy rá talált a blogomra! :) A díjat nekem is tovább kellene adnom, de sajnos "blogsurf"-re mostanság egyáltalán nem jut időm! Megelőlegezve azonban küldöm minden olyan bloggernek akik oldalát hamarosan felfedezem! :)

      3 megjegyzés:

      1. Gratulálok a díjhoz és roppant büszke vagyok, hogy belülről láthattam a "boszorkánykonyhádat"! :)Csabiga (vagy Csigapó)

        VálaszTörlés
      2. Nagyon jó sikerült.A méhecskék,nagyon jó mutatnak,édik.

        VálaszTörlés
      3. Nagyon jó kis torta!!:)
        Sajnos sok cukrászda nem szívesen (vagy egyáltalán nem) vállal allergiásoknak tortakészítést.
        Ezek szerint a kisfiú tejcukor érzékeny. (Mert a HULALA-ban van tejfehérje).

        VálaszTörlés