2011. július 13., szerda

Motoros torta / Cross motor cake

Csupa csokis motoros tortának indult. Kezdetben egyszerű kerek forma volt az elképzelés, végül ahogy gyarapodtak a vendégek, úgy nőtte ki a formát is a torta. Végül 25-30 főnek készült a motorpálya.
Mivel a piskótán nem kellett sokat faragni, az alap piskóta receptet készítettem el a legnagyobb tepsiben ami csak befér a sütőbe.
A papírtálca méretére vágtam a piskótát, majd a két piskótarészt a két papírtálcával összeillesztettem. A széleket egyenesre vágtam, az így kapott piskótát apróra tépkedtem, sok sok csokikrémmel összekevertem és "domb" gyanánt a téglalap alakú piskótámra helyeztem. Majd elfelejtettem természetesen először betöltöttem csokikrémmel a piskótát. Két féle krémet készítettem az egyik természetesen trüffel krém, a másik pedig pudingos csokikrém volt...

Hozzávalók:
2db étcsokis pudingpor
6-8 ek cukor
7dl tej
3-4dl növényi tejszín

A tej, cukor, pudingpor hozzáadásával elkészítjük a pudingot. Félre tesszük, hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a tejszínhabot. Amikor már teljesen kihűlt a puding botmixerrel törjük át, hogy ne legyen csomós, majd forgassuk bele a tejszínhabot.
A torta egyik felét ezzel a csokikrémmel töltöttem, a másikat pedig trüffellel. A krémek tetejére Milka tejcsokit reszeltem.
K2-vel burkoltam és airbrushal festettem. A motorral sokat bajlódtam... de nem lett vmi cross motoros a végeredmény... Ezért inkább az ünnepelt motorját átrajzoltam zsírpapírra, kinyújtottam egy darabka CMC-s K2-t, majd ráhelyeztem a zsírpapírt és marcipánmintázóval áthúztam a zsírpapír vonalait, a motor körvonalát pedig szikével vágtam ki. Megfestettem a különböző színeket, majd hagytam kicsit száradni. Ezidő alatt készültek a kerekek.
Hogy izgalmasabb legyen a terep, pár követ is tettem rá. :)
Végeredmény jó nehéz és jó nagy lett! Végül alig tudtam "belepréselni" a legnagyobb dobozba. Szerencsére a közelbe vitték, uh. nem okozott problémát a szállítás. Örök maximalistaként természetesen órákon keresztül tudnám ecsetelni mivel nem voltam megelégedve, mit készítenék másképpen... ezért minden alkalommal elmondhatatlanul izgulok az átadás pillanatától a visszajelzésig... :) Tehát a visszhang szerint nagyon ízlett és nagyon tetszett mindenkinek a torta, az ünnepelt pedig el is tette a motort emlékbe! :))

9 megjegyzés:

  1. Gyönyörűűű, jaj de ötletes, jaj de nagyon szép! :))) Gratulálok hozzá! Egyébként én is Szegedről írok, és imádok tortázni! Nézz be hozzám légyszi, valahogy mindenképp vegyük fel a kapcsolatot! :)

    VálaszTörlés
  2. Jujj, de nagyon jó lett ez is, mindig csak ámulok, mert túlszárnyalod egyik tortáddal a másikat!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó lett az ab-sal festett terep.Jól eltaláltad a színét. Tetszik.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépre sikeredett, meglehetsz elégedve magaddal!

    Gratulálok! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó lett, gratulálok! Nagyon tetszik a "domborzat", jók a színek, ügyesen kezeled az airbrusht!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szupi lett, figyelembe véve, hogy a motort nem könnyű megformázni. :)))

    VálaszTörlés
  7. Szuper lett! És azok a küllők... Gratulálok hozzá!

    VálaszTörlés
  8. Hát le a kalappal, ez nagyon jó lett! Ötletes, és a motor is jól sikerült! :)))

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm szépen mindenkinek! Miattatok aztán érdemes tortázni!! :))) Csenge! Küldtem mailt! :)

    VálaszTörlés