2011. augusztus 5., péntek

Spanyol szótár / Spanish dictionary

Egykori főnököm :), de inkább barátnőm "kislánya" hipp-hopp 18 éves lett! Nagyon aprólékosan megszervezett, profi meglepetés születésnapi bulit rittyentettek neki a szülők!!! Sok sok figyelmesség között volt az egyik ez a spanyol szótár torta, mivel az ifjú hölgy nagyon szereti a spanyol nyelvet!

Alappiskótát készítettem, kifaragtam a könyv formát, majd az egyik oldalt csokikrémmel, a másikat túrókrémmel töltöttem, amihez a receptet itt találtam.

Citromos túrókrém:
1 cs tejszínízű pudingpor
4 dl tej
4 ek kristálycukor
25 dkg túró
2,5 dl tejszín
12 dkg porcukor
2 db citrom
1 cs Zselatin fix

Pudingpor, cukor és a tej hozzáadásával elkészítjük a pudingot. Villával kissé összetörjük a túrót, majd hozzákeverjük a porcukrot és a citromok héját, végül a levét. Amikor kihűlt a puding, összekeverjük a két krémet és hozzáadunk fél csomag zselatin fixet. A tejszínből habot készítünk és hozzáadjuk a maradék -fél csomag- zselatin fixet. Majd beleforgatjuk a túrós krémünkbe. Ahhoz hogy a zselatinfix kifejtse hatását, időre van szükség, így mindenképpen hűtőben pihentetnünk kell a krémet.

Nagy nagy szerencsémre van egy kedves grafikus ismerősöm, akit éjjel nappal, bármikor zavarhatok ha képet kell 'alkotni' egy egy tortámhoz. Ennél a szótárnál először csukott könyvben egyeztünk meg, de persze, tovább gondoltam a lehetőségeket... Nyitott szótár középen -mintha nagyítótól- előugró "Boldog Születésnapot" másik oldalra pedig fordításban "Feliz Cumpleanos".  Pendrive-al a kezemben már szaladtam is a "cukrásznyomdába" ahol ehető ostyára nyomtatták a szótár lapjait.

A torta burkolása után hideg zselével rögzítettem az ostyát, de az élethűbb hatás kedvéért, csak az ostya alá kentem a zseléből, felül szabadon hagytam. Így matt maradt a papír felülete. Sokat gondolkodtam azon, hogy mit kezdek majd az ostyával, ha felhajlik a széle??? De mivel könyvről van szó, még külön tetszett is, hogy egy két helyen elvált "a lap a többi laptól" :)
Spanyol zászló került a torta alá/köré és magyar színekből fonott könyvjelző a lapok közé!
Boldog Születésnapot Fanni!!!! :)

9 megjegyzés:

  1. Dejó, nagyon ötletes! Nem egy szokványos könyv torta! :)

    VálaszTörlés
  2. Hihetetlen milyen profi vagy! Nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  3. Hát ez nagyon profi! :)

    VálaszTörlés
  4. Tetszik! A könyv lapjai meg külön nagyon szuperek, mintha tényleg lapokból állnának!

    VálaszTörlés
  5. Igazán nagyon jól sikerűlt! ötletes :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép munka és biztos finom is, ha citromos-túrós :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon egyedi tortát készítettél, ügyes vagy!!!

    VálaszTörlés
  8. Csak most lett időm beleolvasni a blogodba és kikeresni a "mi tortánkat"! Nagyon -nagyon hálásak vagyunk érte, az egyik legfinomabb torta volt amit életemben ettem, nem beszélve a külsejéről!! Fanni kb 20 percig hitetlenkedett , hogy torta-e tényleg vagy egy igazi óriás spanyol szótár:-)) A 20 fős meglepi vendégsereg pedig újabb 20 perc alatt ette meg a torát!!!!
    KÖSZÖNJÜK!KÖSZÖNJÜK!!! Puszi: Szilvi, Fanni

    VálaszTörlés
  9. ÚRISTEN, EZ AZ ÉN TORTÁM!!!:DDDD Andi, nagyon szépen köszönöm, tényleg gyönyörű volt!!!A túrókrém pedig annyira finom,eszméletlen!!A legszebb torta amit valaha kaptam!!!Sok sikert a továbbiakban is,(sok barátnőm ünnepli mostanában a 18. szülinapját, küldöm a szülőket!!!) puszi :Fanni :)

    VálaszTörlés