2011. március 23., szerda

Csíkozott rózsás tortácska :)


Esküvői tortához készült elő (kostoló szerű) tortának ez a tortácska... Du.5-kor szóltak, hogy másnapra dobjak össze vmit... :( közben a vár tortám már a hűtőben várta a befejezést... Dió hijján megegyeztünk egy csokis marcipános krémben...

Hozzávalók:
1cs. étcsokis puding
5ek cukor
3dl tej
10-15dkg marcipán
1dl növényi tejszín

Kicsi tejjel elkeverjük a pudingot és a cukrot, hozzáadjuk a maradék tejet és forrásig főzzük. Tűzről levéve belereszeljük (kislyukú reszelőn) a marcipánt. Addig keverjük míg teljesen feloldódik a krémben (vigyázzunk a marcipán mennyiségével, mert könnyen cukorbomba válhat a krémünkből...). A pontos mennyiséget azért nehéz megállapítani, mert rengeteg féle marcipán létezik, rengeteg féle arányban és mindenkinek más az ízlése édes íz téren... Tehát érezni fogjuk hogy mennyi marcipán az elég! Miután kihűlt óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá felvert tejszínt, majd hűtőben pihentetjük.

Vizes piskótát készítettem, amikor kellően kihűlt betöltöttem a krémmel. Természetesen kívülről is bekentem a tortám... majd fagyasztóba tettem. Fehér K2-vel burkoltam. Közben vonalzó segítségével csíkokat vágtam, amit mintázóval díszítettem. Por lüszterbe -száraz- ecsetet mártottam és megfestettem a csíkokat. Fehér K2-ből rózsabimbókat formáztam. Gyöngysor kivágóval elkészítettem a "golyókat". A tortámra helyeztem (pontosan kimérve!) a csíkokat, a rózsákat, vmint a gyönysort és KÉSZ!!!! Kb. 3óra alatt elkészültem vele! Még szerencse, hogy nem volt rá több időm, mert biztos elkezdtem volna a "még egy kicsit ide még egy kicsit oda" véget nem érő játékomat... :)))

10 megjegyzés: