2011. március 7., hétfő

Dj torta


Miért is jó ha az ember lánya sütöget és formázgat és dekorál? A tortázás puszta élményén kívül van még egy nagy pozitívuma! 1000 éve nem látott barátok, ismerősök keresnek fel, akikkel jó egy kicsit visszaemlékezni... Kedves ismerősömmel 8éve találkoztunk utoljára... öcsikéjének kérte a tortát, aki (8 év eltelte után) hirtelen 30 lett!! :) Több lehetőség is felmerült, de végül a lemezjátszó torta lett a befutó.

A piskóta szokásos, inkább a krémet részletezném...
Ez is egy érdekes tortám... :) Nem gondoltam, hogy valaha vki "NEM FINOM CSOKITORTÁT" kér majd tőlem... Ilyet sem csináltam még... mármint volt már olyan, hogy a kukában landolt a krém, mert elrontottam... de hogy így kezdjek neki??? Kénytelen voltam kitalálni vmit, mivel az ünnepelt... hogy is mondjam... nem eszik meg akármilyen tortát... :) a TG csokitorta a kedvence!
Ha esetleg vki kedvet kapott egy nem finom csokikrémhez :)) íme a recept:

2csom. étcsokis pudingpor
90gr étcsoki
800ml tej
10ek cukor
csip.só
200gr margarin
100-150gr porcukor

A pudingport elkeverjük a tejjel, cukorral, csip. sóval. Felforraljuk, majd tűzről levéve beletördeljük a csokoládét. Hűlni hagyjuk. Összekeverjük a margarint és a porcukrot. Amint kihűlt a krém, hozzáadjuk a vajkrémet, majd hűtőben pihentetjük.
Ha "FINOM"-má akarjuk tenni, kevesebb vajkrémet használjunk (50gr) és keverjünk hozzá 300 ml kemény habbá felvert Hullalát.

A borítása K2, viszont az összes többi tartozékhoz CMC port kevertem a K2-be (nem volt annyira masszív mint a mexikói paszta, de jól lehetett vele dolgozni, nem kellett napokkal hamarabb szárítgatni az anyagot...). A feketét airbrushal, az ezüstöt ecsettel festettem. A lemez természetesen az ünnepelt fényképével ellátott Cd??, nagymamám szavaival élve "hanghordozó" (fogalmam sincs hogy hívják ezt ilyen lejátszóknál...).
Végül jöjjön a megígért ostyafelhelyezési titok :)) Szilvácskától kaptam az ötletet, hogy ne ecsettel, hanem kenőkéssel vigyem fel a hidegzselét az ostyára. Működik! Igaz még bátortalan voltam (simíthattam volna még a zselén), de semmi pukli, semmi színeresztés!!
És hogy mennyire ízlett a szülinaposnak a torta?? Állítólag nagyon... :)) A kérdés már csak az vajon a ünneplők ettek-e belőle?? :D
Kedves Tóbi, ezúton is nagyon boldog 3. X-et! Gratula a hamarosan érkezőhöz!! :)

5 megjegyzés:

  1. Tök jó lett! Gratulálok! Ha egyszer az életben ostyaképpel kellene dolgoznom, tőled fogok tanácsadást kérni. :)))

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű lett! Örülhettek is neki.

    VálaszTörlés
  3. Igen nagyon ízlett! Köszi mégegyszer hogy megcsináltad! :-) A megrendelő:-)

    VálaszTörlés
  4. Na most jót csináltam, vagy rosszat ami jó??? :)) Örülök ha ízlett! :))

    VálaszTörlés