2011. március 21., hétfő

Hercegnős vár torta

Hercegnőim -szintén hercegnő- barátnője :)) ünnepelte 4. születésnapját. Mivel a zsúrt az egyik játszóházban tartották (az ár tartalmazza a tortát) ezért csak egy 12 szeletes kísérő tortát kért az anyuka.  Barátnőm egyetlen kitételt szabott: HERCEGNŐS legyen a torta!!!!
Alapnak vizespiskótát készítettem, tölteléknek pedig természetesen csokikrémet.

Már hónapok óta búslakodott egy fa- és egy tégla mintázó a fiókomban!!!! Nagyon örültem, hogy végre használhattam :D!
Közel téglavörös színre begyúrtam a K2-t, majd beburkoltam a tortát! Újra nyújtottam, téglamintázót nyomtam rá, méretre vágtam, majd a tortám oldalához illesztettem. A tetejéből kivágott téglákat ráragasztottam a "falra".Airbrushal megfújtam. Barna K2-höz adtam CMC port és megformáztam az ajtókat, ablakokat, kincsesládát. Ostyából kivágtam a hercegnőket, élen az ünnepelttel. Hidegzselével a borításhoz ragasztottam. Zöld indákat sodortam, majd kicsi virágkiszúróval rózsaszín K2 virágokat. A kincsesládát megtöltöttem arany csokidarabokkal...

Spagetti tésztát ezüst lüszterrel megfestettem, majd CMC-s K2-ből ráhelyeztem a zászlót (3-4órán keresztül hagytam száradni). A gyertya a legkedvencebb hercegnőt, Csipkerózsikát ábrázolta!
 Talán gyerekeknek a legsikeresebb tortát készíteni.... határok nélkül tudnak örülni...
Az ünneplés után máris indult a játék... Kb. 10gyerek... 2-8évesig... Hmmm... mentettem is magamnak, hogy az én lányaimnak (bocsánat Hercegnőimnek :) CSAK ÉS KIZÁRÓLAG :)) játszóházas szülinapot rendezek majd... :))

10 megjegyzés:

  1. Én is hercegnő akajok lenni felétek!!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon aranyos! Imádom a tégla és a fa mintákat rajta! Jó ötlet volt az ostyakép is! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lett! Igazi kis nőcis torta. :)
    Van ilyen ostyakép nyomtatód, vagy hogyhogy?

    VálaszTörlés
  4. Azt hiszem, most járok először nálad! Nagyon szépek a tortáid! ...és famintázót én is szeretnék, úgy látom itt még sokat fogok tanulni :))) !

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!
    Juci! Egy csilli-villi koronával (igaz csak műanyag:)) hozzájárulhatok a hercegnői életedhez :)) persze csak akkor, ha a lányaim tudnak nélkülözni egy fejdíszt a kb. 10-15 darabos készletükből :))
    Dia, Gabi! Élmény volt a famintázóval dolgozni, nagyon egyszerű és látványos... a tégla az illesztések miatt nehézkesebb volt...de talán eljön az idő, hogy nem kapkodva készítek tortát!
    Pixie! A cukrásznagykerbe nyomtatom ki... (A4-es oldal 900Ft). Én nagyon sokallom, pláne hogy mindig duplán nyomtatok, nehogy eltörjön, ráessen egy vízcsepp, elrontsam... DE ők is egyszerű, mezei nyomtatót használnak ám!!!! csak ételfestéket töltöttek a patronba!!! Durva, de működik... már annyiszor kiakartam próbálni...

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép tortát készítettél ismét!

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm! Örülök, ha tetszik! :)

    VálaszTörlés
  8. Most látom csak hogy nem jelent meg a múltkori bejegyzésem, kaptál tőlem egy kedvenceink blogger díjat, és ma megtoldom..egy "jó szóval is"!!!
    Nézz be hozzám!:)

    és a torta...Imádom!!! Gyönyörű!!!!!

    VálaszTörlés
  9. Hoppácska, tévedtem a díj már utolért:)
    De a jó szó még vár rád!
    Bocsi kicsit szétszórt vagyok:)

    VálaszTörlés