2011. március 18., péntek

Pálinka torta

Kedvenc barátnőm titok hanyadik :)) születésnapocskájára készítettem ezt a tortát.
Pár hónapja hajnalig tartó, eszem-iszom, dínom-dánom party tervvel állt elém... Végre!!!! Már régóta terveztem egy nagyszabású igazi csajos, csilli-villis torta pompát... Azonban... ahogy közeledett a nagy nap, úgy hozta a depi-felhőket is magával... "Úristen már X éves leszek!" hallottam nap mint nap... hááát... végül buli terv lefújva, csilli-villi torta lefújva és inkább ne is említsük, hogy aznap éppen egy évvel több... :((
Oké nem ünnepeljük! Oké, nem mondjuk hanyadik! Ok.... na, de torta??? Anélkül nem szülinap még a nem ünnepelt szülinap sem...Végül a Bacardis tortámból "merítettem" az ihletet... mivel általában pálinka kerül a közös tivornyázások alkalmával az asztalra, gondoltam a legjobb ötlet egy kis búfelejtésre a pálinka torta... :DD

Elkészítettem a krémet.
2cs van. puding
5dl tej
10ek cukor
1cs van. cukor
250g eper
3dl mézes barackpálinka :))
tetszés szerint vajkrém (vaj+porcukor)
2dl növényi tejszínhab

Az 5dl tejjel, cukorral, pudingporral, van. cukorral elkészítjük a pudingot. Amint elkezd forrni levesszük a tűzhelyről és belekeverünk 150gr lepürésített epret. Amint kihűlt jöhet a vajkrém és a pálinka. Jól összedolgozzuk, majd bele keverjük a kemény habbá vert növényi tejszínhabot. Hűtőben pihentetjük pár órát.

Mielőtt betöltöttem volna a piskótát,belocsoltam a lapokat is egy kis pálinkával :))
Burkoltam, díszítettem... egyszerűen, mintha semmi világra szóló esemény se lenne aznap...
Még mindig kevés lett az alkohol mennyisége... bár lehet nekünk nagyok az igényeink... :DDDDDDD

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki! Főleg az a kis megkötős rész. A pálinkás krémmel nem lehetett egyszerű dolgod, nehéz eltalálni az arányokat, bár gondolom pálinkája válogatja. :) Én bonbontölteléknek csináltam, onnan a tapasztalat...

    VálaszTörlés
  2. Hát a pálinkából nincs hiány benne, de szivesen elfogadnák énis egy szeletet belőle :))

    VálaszTörlés