2011. május 1., vasárnap

Csokis torta "mindegy" külsővel

Végre egy férfi aki szereti a sütiket, tortákat!!!! Ritkaság számba megy ez felénk... sajna bajna... :( Na de szerencsére kiderült, hogy kedves ismerősöm él-hal a finom édességekért... én pedig élek-halok a finom édességek elkészítéséért! :))
A kérés egy nagyon, de nagyon csokis torta volt... mindegy kinézettel :)
Természetes hogy trüffel krémet ajánlottam... :) amit könnyed vizespiskótában gondoltam tálalni.
A krémnél visszatértem az eredeti recepthez és étcsokit használtam... mostmár látom a különbséget... sűrűbb, keményebb a krém, mint a tejcsokis, noisettes, ill. fehér csokis próbálkozásaimnál. (azért -mégha csak zárójelben is, de megemlíteném, hogy ha az étcsokis 100%, a többi csokis se marad le nagyon: 90% :)).
A receptet itt találod. Annyit változtattam -na jó az élet hozta így...- hogy miután felvertem a krémet, nem töltöttem be egyből, hanem 3-4 órára visszatettem a hűtőbe -szerintem ettől- mégjobban besűrűsödött.

Mivel a díszítés teljesen rám volt bízva kipróbáltam legújabb Wiltonos szerzeményem... :)
Nagyon izgultam, hiszen egy süti szerető ember sokkal kifinomultabb ízvilággal rendelkezik... Kb. negyed órával a tortaátadás után csörgött a telefon... kedves ismerősöm egyből nekilátott a tortának... addigra már a második szelettel is végzett... és felhívott hogy elmondja nem bírja abba hagyni az evést, annyira ízlik neki!!!! :))) Juuuj de nagyon boldog voltam!! :)) 

7 megjegyzés:

  1. gyönyörü! Na erröl beszélttem!

    VálaszTörlés
  2. A torta most is szépséges, a wiltonos kütyü jól működött! ...és ilyen visszajelzéseket kapni, nem semmi, gratulálok! Amikor én nem eszem a tortából, akkor mindig tűkön ülök, hogy vajon ízlett-e és mikor jeleznek már vissza?

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű lett! Megkérdezhetem mi az a Wiltonos szerzemény?

    VálaszTörlés
  4. Ez csodaszép! Biztos nagyon finom is . Ez a trüffel krém régóta csábít engem is,ideje lenne kipróbáljam:)

    VálaszTörlés
  5. Hű, szép is és nagyon finom is lehet. Kipróbáltam a trüffel krémet és nagyon tuti, azt hiszem soha nem akarok másmilyen tortát enni! Pont olyan, mint a Daubner cukrászdában. Próbáltam narancshéjjal is és nagyon-nagyon finom.

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm szépen mindenkinek
    Gabi! Én is tűkön ülök a visszajelzésért! Általában jön is az sms vagy hívás, de amíg azt kivárom... Lehet a festék alatt már ősz vagyok?!:D
    Angi! Wilton cég szilikonos formázója.

    VálaszTörlés