2011. április 27., szerda

Golden retriever torta / Dog, puppy cake

Kutyus és maci kedvelő 1 éves fiatalúrnak készült ez a torta.
Faragható piskótát készítettem, amit jócskán meg is kellett faragjak. Szülők kedvenc sütije a krémes, így annak a krémjét készítettem tölteléknek. Annyira belefeledkeztem a munkába, hogy a fázisfotók most kimaradtak... :(, de elég egyszerű volt az elkészítése. Mivel nagyon ifjú fiúcska szülinapjára utazott a torta, igyekeztem "babás" hangulatot adni a kutyusnak. Először a nyakörvére készítettem egy maci medált, de kevésnek tartottam, így babakék takaróval be is takartam.
Ekkor jött az ötlet -mivel az ünnepelt kisherceg a macikat is szereti- hogy készítek egy Brumi álomőrzőt a kutyi mellé. Fél éve, volt egy nagyon nagyon... "juuuuuuuuuuj" :( élményem, amikor egy babát szerettem volna megformázni... 3éjszaka csak görgettem, vagdostam... próbálkoztam, napközben pedig hívtam a profikat, akik minden esetben megnyugtattak: "a baba a legegyszerűbb forma, 2 perc alatt elkészíthető..." hmm... csak nem nekem... :((( Azóta csak a webcukrász figuraversenyére készítettem egy pulit... Szóval remegő kézzel kezdtem hozzá... És láss csodát!!! :) 2 perc alatt sima K2!-ből elkészült a maci!!!!!! Yiiiiiiipiiiiiii! Mostantól biztosan gyakrabban próbálkozok... Mivel barna színt elég nehéz begyúrni, inkább az airbrusht választottam (piros+kék+citromsárga keverésével). A kutyus fejét is airbrushal fújtam meg... A kis házőrző Golden retriever -nek készült, így színben a testszínű gél állagú Wilton festéket választottam, amit vízzel hígítottam. Eredetileg úgy álmodtam meg, hogy a maci odabújcsizik a kutya fejéhez... de ilyenkor jönnek a hirtelen ötletek hátrányai... várni kellett volna a festék száradására... így csak mellé ültettem és a kezét vízzel a kutyihoz ragasztottam...
 Nőj nagyra Dávidka! Nagyon boldog szülinapocskát!  

5 megjegyzés:

  1. Nagyon cuki lett, annyira jó dolgokat készítesz!!! Köszönöm a díjat, szeretnélek énis megajándékozni egy ilyen díjjal,nem várom, hogy most újra felsorolj 1o dolgot amit szivesen csinálsz, de úgy érzem, megérdemled tőllem, mert nagyon kreatívnak tartalak! Kérlek kukucskálj be hozzám:)

    VálaszTörlés