2011. július 28., csütörtök

Barokk bon bon doboz

60. születésnapra készült ez a 20 szeletes tortácska! Körülbelül ennyi volt meghatározva, magyarán szabad kezet kaptam a tortához kívül-belül! Yiiiippppiiiiii! Persze azért egyeztettem a gondolataimat... és megkaptam az "Ámen"-t az eper krémes bonbonos dobozra!
Piskóta: van. cukros vizes piskóta
Töltelék: Tejszínhabos eperkrém
 Az utóbbi időben ismét nagy mesehős gyártás volt a sütödémben, uh. kifejezetten örültem ennek a tortának! Mivel az ünnepeltről nem volt sok információm, olyan stílust választottam, mintha saját Anyumnak készítettem volna! Imádom a barokkot, hihetetlenül jól mutatnak ezek az elemek a tortákon! Hosszú idő után újra készítettem tragantot. Ebből lett a torta oldala (mivel magasabb volt a torta magasságánál), ill. a doboz fedele. Ezeket 24 órán át hagytam száradni... de sajnos a kopogós keménységhez egyáltalán nem volt hasonlítható az állaga...
Félbe vágott Ferrero Rocher-t tettem bele bonbon gyanánt. A masnit is tragantból készítettem (az szépen és gyorsan kiszáradt), vmint elkészítettem életem első orchideáját is.
Remélem lesz időm jól begyakorolni az orchidea készítést, mert nagyon tetszik... és úgy készítenék szép csokrokat sok sok különböző virágból... de ez egyenlőre még várat magára...
Végül az orchideát mellékletben csatoltam csak a tortához, mert nem akartam túlzásba esni. És valjuk be őszintén egy barokkos tortánál aztán nem nehéz eltúlozni a dolgokat. A torta átadásnál aztán meggyőztek, hogy nagyon is kell rá az a virágocska! :)
Szóval ilyen lett nálam a nem éppen szokványos, barokk dobozos bonbonos torta.

2 megjegyzés: