2011. március 2., szerda

Dora torta

Gyerekkoromban mindig azt hittem, csak formalitásból jegyzik meg az idősebbek: "Hogy repül az idő"...
Pár éve azon kaptam magam, hogy én is egyre gyakrabban mondom... és egyáltalán nem formalitásból!!! Múlt héten is sokat emlegettem... a kisebbik hercegnőm ugyanis 2 éves lett!!!!! :) Mintha tegnap lett volna, hogy megtudtam... pocakban van... :)

Most éppen Dóra a felfedező a kedvenc!  Eszembe jutott, hogy két fórumos társam, Magdi és Kricky is készített már egy -számomra- különleges technikával képeket. Kipróbáltam, hosszadalmas volt, de tetszett a végeredmény.
Pár hónapja rendeltem mexikói pasztát. Tökéletes alkalom volt,hogy kipróbáljam. Bekevertem DORA betűínek színeit és kiszúróval (lányok gyurmázókészletéből :)) kivágtam a LARA betűket. Rózsaszínből sodortam egy kisebb csíkot, amiből a 2-t formáztam. Sütőpapírra rárajzoltam a kiválasztott képet. Majd bekevertem az összes színt ami a képen is látható volt (ez eléggé nehezen ment, mivel a mexikói paszta -pont azért mert formázhatóbb- sokkal sűrűbb és keményebb). Szikével, színenként vágtam ki a sűtőpapír segítségével a testrészeket. A végén pedig mint egy puzzle összetettem a képet.
Nem akartam túl sok E-vel színezni a tortát (bár a borítást mi nem szoktuk megenni...) ezért halvány lila virágokat tettem a torta aljára, amit airbrush-al fújtam meg.
A puszikat ismét a torta aratta le :)

4 megjegyzés:

  1. Gyönyörű lett!!! Isten éltesse sokáig a kislányodat!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon sok boldog születésnapot Larának!!!

    A torta nagyon szép lett....megérte a puzzle játékot:) A virágos rét pedig kifejezetten tetszik még külön is.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm lányok! Nem vagyok elégedett, de csak hibázva tudok tanulni a hibáimból! ;)

    VálaszTörlés
  4. Hugi, ez is gyönyörű lett, akár csak a többi remekműved! Gratula! Lara manónak pedig sok sok puszi!

    VálaszTörlés