Disznóvágáshoz illően a napnak pirkadatján, hajnali (nagyon korán) 6-kor kezdődött a ... yay, neeee... inkább ne menjünk bele a véres részletekbe... :( Ugye ezek után nem gondoljátok, hogy olyan korán odamentem és első sorba befoglaltam volna a helyem... áááá... én még akkor sültkrumplit meg malac fület gyártottam otthon... 8-ra lettem kész... és hogy mikor kezdtem??? Miután apa és a gyerekek is mélyen elaludtak, este 10-kor osontam le az én kis sütödémbe... Jól számolsz! Kerek 10 óra... egy malackáért, amit nem egész 10 perc alatt eltüntettek... Szerencsére :))
Hibáztam... mivel automatikusan megsütöttem a vizes piskóta receptemet... persze, hogy nem lehetett faragni... Bedobtam a fagyasztóba és imádkoztam... hátha... hát, nem... alig lehetett faragni a piskótát, ami egy malacos formatortánál nem éppen jó tulajdonság... Megküzdöttem vele...
A töltelék citromkrém volt.
Hozzávalók (a röfimhez 4x adagot kevertem, de egy normál méretű piskótához):
1cs. vaníliás pudingpor
6 púpozott ek. cukor
3dl tej
1 cs. van. cukor
1 citrom reszelt héjja
1 citrom leve
5dkg margarin
kb. 5dkg porcukor (ezt érzésre öntöm mindig)
1dl növényi tejszín
Elkeverjük a pudingport a cukrokkal, majd lassacskán hozzáadjuk a tejet. Belereszeljük a citrom héját és feltesszük főni. Tűzről levéve hozzáadjuk a citrom levét is. A margarint elkeverjük a porcukorral és felverjük a tejszínt. A pudingot botmixerrel áttörjük és amint szobahőmérsékletűre hűlt belekeverjük a vajkrémet, majd a tejszínhabot. Fontos! Hűtőbe tesszük legalább 2 órára!!! Persze enélkül is használható, de ha hagyjuk egy kicsit hűlni... bekeményedik, nem folyik ki a tortából... nem áztatja fel sem a piskótát sem a borítást!
Beltöltöttem a piskótát majd hűtőbe tettem (én csak éjszaka tortázok, így közel 20 órát pihent a hidegen). Másnap indult a faragás...
A levágott darabokat egy kis krém segítségével a piskóta tetejére ragasztottam. Ezekből faragtam az íves testrészeket.
A végső burkolás előtt vékony rétegben aláburkoltam. Ez azért fontos, hogy egyenletesebb legyen a felület.
A fülét és a farkincáját marcipánból formáztam, majd fogpiszkálóval rögzítettem a helyére.
Szenzációsan gyönyörűséges! Gratulálok!
VálaszTörlésNagyon élethű. Jön , hogy beleharapjak. Gratulálok!!
VálaszTörlésKlári! Köszönöm!
VálaszTörlésAngi! 1 szem borsó kimaradt! Postázzam?? :D
Szuuuuuper!!! Ügyes vagy,szép munka..........kérek egy combikát:)
VálaszTörlésjó lett nagyon! :)
VálaszTörlésJuci! Postáztam :))
VálaszTörlésKricky! Köszönöm! Sajna a fényképek most nem igazán sikerültek... pedig igyekszem figyelni rá... :( összetett szakma ez a tortázás :))
Nagyon élethű, ügyes vagy!És hol a farkincája, amit a bölcsis néninek kell vinni...kb. 28 évvel ezelőtt?Emlékszel?
VálaszTörlésFantasztikus tortákat készítesz! Gratulálok!
VálaszTörlésKoszonom! Orulok ha tetszik! :)
VálaszTörlésJujj, nagyon örülök, hogy itt vannak a fázisfotók! :) Hehhhhe, Eszter még nem is gondolta akkor, amikor hozzászólt a bejegyzésedhez, hogy egyszer majd veled közösen készít fantasztikus tortákat! :)
VálaszTörlés