2011. április 10., vasárnap

Spongya Bob / Sponge Bob cake

Hétvégi reggeli program Tv2 mese matiné... :) Dorával, Diegoval, na meg Spongya bob urasággal... Lányok imádják, így bizton állíthatom ennél a tortánál a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy a két síró manó között lavírozva épségben ki tudjam vinni a tortát az én kedves barátaimnak... Hercegnőim napokig nyitogatták a hűtőajtót és összehúzott szemöldökkel kérték rajtam számon, hogy "ejnye-bejnye Mummy, miért adtad oda Spongya Bobot??" :))
Na de lássuk a tortát...
Barátaim könnyed tortát kértek, így a könnyed vizes piskótám volt az alap. Még szerencse, hogy szivacsemberkénk egy darab téglalap, így nem kellett faragni... Gondolom egyértelmű, hogy téglalap alakú formában sütöttem a piskótát, amit citromkrémmel ízesítettem.
Találtam egy plüss Bob-ot a lányok játékai között, ez lett a mintám... K2-t begyúrtam halvány sárgára, majd beborítottam a piskótát vele. Gömb végű marcipán mintázóval nyomkodtam a "lyukakat" Spongyába,
majd sárga színű airbrush festékkel fújtam meg... Húúúú... szinte életre kelt az airbrushtól!!!! Nagyon szépen lehet vele dolgozni, arról már nem is beszélve, hogy mennyire szembetűnő a különbség egy begyúrt szín és az airbrush-al fújt szín között...
 Először a szemét készítettem el. Igen, igen, kapott egy kis turbo szempillaspirált... :)
 majd jött a száj és a 2db fog! :)
Felöltöztettem ingbe, nadrágba és közben azon gondolkodtam, hogy miért "kockanadrág" a Spongya Bob...???
Feladtam a kutatást inkább kivágtam a nyakkendőt és megformáztam a kezeket és a lábakat.
Ekkora méretű tortához csak arany tálcám van :( így ismét sokat küszködtem a fényképezéssel... na de hogy nézett volna ki ez a jótét mesehős fehér papírcsipkébe bugyolálva??? :))))
 Szivacskánk jó pár km-t utazott, remélem épségben odaért... és elnyerte az ünnepelt tetszését is...

4 megjegyzés:

 1. jó lett nagyon! :) spongya nekem is nagy kedvencem!

  VálaszTörlés
 2. Szuper lett :) Nekem nem lett volna szivem felvágni...

  VálaszTörlés
 3. Köszönöm!
  Kricky a te Spongyáidat is nézegettem, mikor keresgéltem mit és hogyan is kellene csináljak... :)
  Mimi! Még szerencse, hogy ez nem az én feladatom... :) Én se tudnám megtenni...

  VálaszTörlés