2011. február 16., szerda

Faragható piskóta recept

Pound cake:
6 nagy tojás (szoba hőmérsékletű)
6 ek. tej (szoba hőm.)
1cs. vaníliás cukor
300gr liszt
1 cs. sütőpor
pici só
300gr cukor
300gr (nem sózott) vaj (szoba hőm.) (én jóval kevesebbet 150gr környékén szoktam hozzátenni... érezd a tésztán mennyit igényel)


Kapcsoljuk be a sütőt 180C-ra, majd készítsük elő a tortaformát. Én mindig kivajazom és ki is bélelem sütőpapírral. Vegyünk egy tálat és keverjük össze a tojást a tejet és a vaníliás cukrot. Egy másik tálba pedig a száraz hozzávalókat mixeljük össze. Adjuk hozzá a vajat és a tojásos keverékünk felét. Mixer géppel, alacsony fokozaton addig keverjük, míg egyenletes krémet kapunk. Magasabb fokozatra kapcsolunk kb. 1 percre, majd jöhet a maradék tojásos keverék. Összedolgozzuk a tésztát és irány a sütő. 55-65 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Miután kivettük a sütőből 10 percig állni hagyjuk a formában, majd tálcára borítjuk és hagyjuk kihűlni. Min. fél órára fagyasztóba teszem, (Folpack-ba csomagolva állítólag 2hónapig eláll a fagyasztóban).

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett a blogod !

    VálaszTörlés
  2. Mersi pentru reteta,am sa o incerc si eu.Te rog sa-mi spui ce dimensiune are tava si cam cat de inalta iese piscotul?

    VálaszTörlés
  3. Mekkora formában sütöd ezt az adagot?

    VálaszTörlés
  4. Ezt a mennyiséget kb. 10-12 szeletes tortához használom. Nehéz megmondani hogy mekkora a forma, mivel azokat a piskótákat amiket faragni kell általában nem kerek formában sütöm... amit éppen találok a konyhában és hasonlít a kért torta formájához... (a kedvencem a kicsi bográcsunk, de ezt sokszor említem is a blogomban). Remélem Andrea te is el tudod olvasni (úgy hallottam sok mindent megértesz magyarul). Még annyi, hogy a margarin mennyiségét nyugodtan vegyétek visszább... Én 150 gr környékén szoktam tenni belőle (látjátok a tésztán, hogy mennyi margarint igényel).

    VálaszTörlés