2011. február 27., vasárnap

Röfi buli van a mi utcánkban... :)) PIG CAKE

 
Na jó, nem a mi utcánkban, de a MI FALUNKBAN... és nem van, hanem volt!! :) De még milyen jó volt...  Két disznóság és az én kis röfi borjam :) esett áldozatul falumbéliek korgó pocakjának!
Disznóvágáshoz illően a napnak pirkadatján, hajnali (nagyon korán) 6-kor kezdődött a ... yay, neeee... inkább ne menjünk bele a véres részletekbe... :( Ugye ezek után nem gondoljátok, hogy olyan korán odamentem és első sorba befoglaltam volna a helyem... áááá... én még akkor sültkrumplit meg malac fület gyártottam otthon... 8-ra lettem kész... és hogy mikor kezdtem??? Miután apa és a gyerekek is mélyen elaludtak, este 10-kor osontam le az én kis sütödémbe... Jól számolsz! Kerek 10 óra... egy malackáért, amit nem egész 10 perc alatt eltüntettek... Szerencsére :))

Hibáztam... mivel automatikusan megsütöttem a vizes piskóta receptemet... persze, hogy nem lehetett faragni... Bedobtam a fagyasztóba és imádkoztam... hátha... hát, nem... alig lehetett faragni a piskótát, ami egy malacos formatortánál nem éppen jó tulajdonság... Megküzdöttem vele...
A töltelék citromkrém volt.

Hozzávalók (a röfimhez 4x adagot kevertem, de egy normál méretű piskótához):
1cs. vaníliás pudingpor
6 púpozott ek. cukor
3dl tej
1 cs. van. cukor
1 citrom reszelt héjja
1 citrom leve
5dkg margarin
kb. 5dkg porcukor (ezt érzésre öntöm mindig)
1dl növényi tejszín

Elkeverjük a pudingport a cukrokkal, majd lassacskán hozzáadjuk a tejet. Belereszeljük a citrom héját és feltesszük főni. Tűzről levéve hozzáadjuk a citrom levét is. A margarint elkeverjük a porcukorral és felverjük a tejszínt. A pudingot botmixerrel áttörjük és amint szobahőmérsékletűre hűlt belekeverjük a vajkrémet, majd a tejszínhabot. Fontos! Hűtőbe tesszük legalább 2 órára!!! Persze enélkül is használható, de ha hagyjuk egy kicsit hűlni... bekeményedik, nem folyik ki a tortából... nem áztatja fel sem a piskótát sem a borítást!

Beltöltöttem a piskótát majd hűtőbe tettem (én csak éjszaka tortázok, így közel 20 órát pihent a hidegen). Másnap indult a faragás...
 
A levágott darabokat egy kis krém segítségével a piskóta tetejére ragasztottam. Ezekből faragtam az íves testrészeket.
 
A végső burkolás előtt vékony rétegben aláburkoltam. Ez azért fontos, hogy egyenletesebb legyen a felület.
A fülét és a farkincáját marcipánból formáztam, majd fogpiszkálóval rögzítettem a helyére.
Végül airbrush-al festettem meg, majd salátát, borsót, sültkrumplit tettem köré. Annyira tetszett, az airbrushal való festés, hogy azóta másik két tortámat is ezzel színeztem... Hamarosan mutatom azokat is!

10 megjegyzés:

  1. Szenzációsan gyönyörűséges! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon élethű. Jön , hogy beleharapjak. Gratulálok!!

    VálaszTörlés
  3. Klári! Köszönöm!
    Angi! 1 szem borsó kimaradt! Postázzam?? :D

    VálaszTörlés
  4. Szuuuuuper!!! Ügyes vagy,szép munka..........kérek egy combikát:)

    VálaszTörlés
  5. Juci! Postáztam :))
    Kricky! Köszönöm! Sajna a fényképek most nem igazán sikerültek... pedig igyekszem figyelni rá... :( összetett szakma ez a tortázás :))

    VálaszTörlés
  6. Nagyon élethű, ügyes vagy!És hol a farkincája, amit a bölcsis néninek kell vinni...kb. 28 évvel ezelőtt?Emlékszel?

    VálaszTörlés
  7. Fantasztikus tortákat készítesz! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  8. Koszonom! Orulok ha tetszik! :)

    VálaszTörlés
  9. Jujj, nagyon örülök, hogy itt vannak a fázisfotók! :) Hehhhhe, Eszter még nem is gondolta akkor, amikor hozzászólt a bejegyzésedhez, hogy egyszer majd veled közösen készít fantasztikus tortákat! :)

    VálaszTörlés