2011. április 9., szombat

Lili Minimax tortája

Kissé elmaradoztam a blogírással, de tudtam lesz egy kis "kényszerpihenőm", uh. itt az ideje pótolni a lemaradásaimat. Elsőnek a legeslegfontosabb tortát mutatnám be... amihez nekem bizony nem sok közöm van... :)
 A világ legbüszkébb tortázós anyukája vagyok, ugyanis egyik nap elém állt a 4 éves lányom, hogy látta a Minimaxon, hogy főzőversenyt hirdettek és szeretne nevezni egy TORTÁVAL!!! :) Bevallom én is láttam a felhívást... de nem igazán szeretem amikor a szülők saját hobbijukat erőltetik a gyerekükre... nem is szóltam az én Lilimnek, de azért mentettem a szürkeállományomba a fontosabb infókat, hátha... És hát ha :))) Jött is az én kishercegnőm :))
Pontosan ez az a verseny, ahol nem anyukának kell szorgoskodni a gyereket pedig csak egy "csíííííííííz" erejéig a műremek mellé álltani... Pont a hibái teszik tökéletessé a gyerekek által készített alkotásokat... Na de ugye, hogy semmi hibája sincs ennek a gyönyörű tortának??!! :)
Olyan tortát szerettem volna, amit könnyedén eltud készíteni, örömét leli benne és sikerélménnyel fejezi be.
Együtt választottuk ki a receptet: Gyerekbarát, sütés nélküli, EPERKÉS, tejszínhabos torta "Minimax" felírással.

Hozzávalók:
2csomag babapiskóta
0,5l eperlé

Krémhez:
400ml tejszín
150gr epres joghurt
250gr eper

Először a krémet készítjük el. Az epret megmossuk és feldaraboljuk. A tejszínből kemény habot készítünk, amibe belekeverjük a joghurtot.
 Kibélelünk egy kerek tortaformát sütőpapírral (hogy ne legyen alumínium ízű a piskótánk).
Egy mély tálba eperlevet öntünk és egyesével belemártjuk a babapiskótákat majd a tortaformába helyezzük. A forma oldalával kezdjünk ahova állítva helyezzük a félbevágott piskótákat... majd a tortaforma alját is kirakjuk. Ügyeljünk, hogy ne legyenek rések a babapiskóták között.
Következhet a krém, amibe belenyomkodjuk a friss epret.
Ismét babapiskóta réteg következik, amit krémmel körbe húzunk. Habzsákba töltjük a maradék krémet és ízlés szerint díszítjük.
Végül glazúrt készítünk (500gr cukorliszt,30gr meringue por, 8cl langyos víz, 5ml ecet) amit sárga és rózsaszín Wilton gél ételfestékkel színezünk. Majd anyuka elkészíti a felírást :)
Egyszerű, gyors, könnyed édesség. Aminek minden lépését (a "Minimax" felírásán kívül) a 4éves Lili hercegnő végzett, de a 2 éves Hugica is sokat segítkezett... :)

3 megjegyzés:

  1. De édesek a lányok!!! Tényleg ez a legszebb torta!!! :) Gratulálok nekik! Büszke lehetsz rájuk! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon édesek! Erre mi is neveztünk, igaz nem tortával. A nagylány "bezsongott" mikor meghallotta a versenyfelhívást, és máris a győzelemről álmodozott. Hát hagytam magam rábeszélni, és beküldtünk mi is egy receptet.nagy reményt nem fűzök hozzá, de nekik már az is nyeremény, hogy viszontlátják magukat a verseny résztvevői közt:)

    VálaszTörlés
  3. Nudlee! De ari vagy!!! Igen, büszke is vagyok rájuk!!! :)
    Kiskukta de jó hogy ti is neveztetek!! Szerintem sem a győzelem a fontos... Olyan kis büszke volt ahogy készítette és csillogott a szeme ahogyan alakult a torta a kis kezei között... Imádtam!!! :)

    VálaszTörlés